Marocká šošovica s karfiolom a ružičkovým kelom

Marocká šošovica s karfiolom a ružičkovým kelom

Marocká šošovica s karfiolom a ružičkovým kelom vám už na prvý pohľad bude pôsobiť ako celkom zdravé a vyvážené jedlo. Záleží to aj od toho, či použijete alebo radšej vynecháte údené mäso. Rozhodnite sa podľa svojich možností, tak či onak, okrem šošovice jedlo obsahuje aj bohatú dávku zeleniny a rozhodne spestrí váš jedálny lístok.

Ingrediencie

  • 150 gšošovica (napr. čierna beluga)

  • 1 ksmalá cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1/2 ksmenší karfiol

  • 250 gružičkový kel

  • 2 PLolivový olej

  • 1 ČLrímska rasca

  • 1 ČLfenikel

  • 300 gúdené mäso

  • 1 ČLmed

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • hladkolistý petržlen (vňať) k servírovaniu

Postup

  1. Šošovicu prepláchneme a uvaríme v neosolenej vode domäkka. Uvarenú šošovicu potom zlejeme, prepláchneme studenou vodou a odložíme na bok.

  2. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na tenké plátky, karfiol rozoberieme na ružičky a ružičkový kel prepolíme.

  3. V stredne veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme rímsku rascu s feniklom. Po chvíľke začneme pridávať nakrájanú zeleninu, orestujeme ju a podlejeme asi 150 ml vody. Krátko podusíme do zmäknutia

  4. Medzitým nakrájame údené mäso na kocky a opečieme ich na malom množstve oleja. K orestovanej zelenine pridáme lyžičku medu, šošovicu, opečené údené mäso, soľ a korenie. Posypeme petržlenovou vňaťou a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Maroko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.