Marocká šošovica s karfiolom a ružičkovým kelom
Marocká šošovica s karfiolom a ružičkovým kelom vám už na prvý pohľad bude pôsobiť ako celkom zdravé a vyvážené jedlo. Záleží to aj od toho, či použijete alebo radšej vynecháte údené mäso. Rozhodnite sa podľa svojich možností, tak či onak, okrem šošovice jedlo obsahuje aj bohatú dávku zeleniny a rozhodne spestrí váš jedálny lístok.
Ingrediencie
150 gšošovica (napr. čierna beluga)
1 ksmalá cibuľa
2 strúčikycesnaku
1/2 ksmenší karfiol
250 gružičkový kel
2 PLolivový olej
1 ČLrímska rasca
1 ČLfenikel
300 gúdené mäso
1 ČLmed
soľ
mleté čierne korenie
hladkolistý petržlen (vňať) k servírovaniu
Postup
Šošovicu prepláchneme a uvaríme v neosolenej vode domäkka. Uvarenú šošovicu potom zlejeme, prepláchneme studenou vodou a odložíme na bok.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na tenké plátky, karfiol rozoberieme na ružičky a ružičkový kel prepolíme.
V stredne veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme rímsku rascu s feniklom. Po chvíľke začneme pridávať nakrájanú zeleninu, orestujeme ju a podlejeme asi 150 ml vody. Krátko podusíme do zmäknutia
Medzitým nakrájame údené mäso na kocky a opečieme ich na malom množstve oleja. K orestovanej zelenine pridáme lyžičku medu, šošovicu, opečené údené mäso, soľ a korenie. Posypeme petržlenovou vňaťou a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre