Medové muffiny s tekvicovými semienkami

Medové muffiny s tekvicovými semienkami

Zostali vám z iného pečenia bielky a teraz rozmýšľate, ako ich zmysluplne využiť? Vyskúšajte medové muffiny s tekvicovými semienkami. Sú hebké, miniete do nich až 5 bielkov a ich medová sladkosť je vyvážená sladko-kyslou chuťou kumkvátu.

Na medové muffiny

  • 175 gpráškový cukor

  • 50 ghladká múka

  • 100 gmandľová múka

  • 5 ksbielky

  • 175 groztopené maslo

  • 2 PLmed + k servírovaniu

Na dokončenie

  • šľahačka na ozdobenie

  • kumquat k servírovaniu

  • tekvicové semienka na posypanie

Postup

  1. Cukor a múku preosejeme do misy a vmiešame do nich mandľovú múku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho po častiach spracujeme do zmesi múk a cukru.

  2. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a dve lyžice medu, jemne premiešame. Cesto rozdelíme do maslom vymazaného muffinového plechu. Formy plníme asi do polovice.

  3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 12 minút. Upečené koláčiky necháme krátko vychladnúť vo forme a potom ich opatrne vyklopíme.

  4. Podávame s kopčekom šľahačky, ozdobené nakrájaným kumquatom a tekvicovými semienkami. Nakoniec ešte prelejeme medom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.