Melónový džem s mätou

Melónový džem s mätou

Fantastický melónový džem s mätou musíte vyskúšať. Jeho chuť a vôňa sú synonymom leta a slnečných dní. Džem sa hodí nielen na pečivo, ale využijete ho aj pri príprave letných dezertov. Obľúbite si ho vy, aj vaši maškrtníci doma.

Rozpis na 6 pohárov (objem cca 330 ml)

  • 1000 gčervený vodný melón

  • 10 gcitrusový pektín

  • 800 gkrupicový cukor

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

  • 1 hrsťčerstvá mäta (lístky)

Postup

  1. Melón nakrájame na kocky a zbavíme semienok. Dužinu rozmixujeme na pyré.

  2. Pektín zmiešame s 2 lyžicami cukru, zvyšný cukor spolu s citrónovou šťavou pridáme k melónu.

  3. Zmes privedieme k varu za stáleho miešania a potom vmiešame pektín. Varíme na nižšom plameni asi 5 minút. Pridáme nasekanú mätu a varíme ďalších 10 minút.

  4. Hotový džem nalejeme do čistých pohárov, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Skladujeme v chlade a tme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.