Morčacie prsia v lístkovom ceste

Morčacie prsia v lístkovom ceste

Kým morčacie prsia v lístkovom ceste nerozkrojíte, nebudete ani tušiť, čo môžete vnútri obalu očakávať. Tento šikovný nápad s domácim lístkovým cestom sa stane hitom vo vašej domácnosti. Morčacie mäso je jemné a nemá veľa tuku a v spojení s mrkvou, mandľami, cibuľou a šampiňónmi získate naozaj super jedlo.

Ingrediencie

  • 600 gmorčacie prsia

  • 1 ksmrkva (nakrájaná na dlhé, tenké hranolky)

  • soľ

  • 2 PLrastlinný olej + olej na opekanie

  • 250 gvychladené maslo

  • 250 ghladká múka

  • 1/4 ČLsoľ

  • 1 ksvajce na potretie

  • 2 kscibuľa

  • 300 gšampiňóny

  • 1 PLhorčica

  • 80 gmleté mandle na posypanie

Postup

  1. Mäso očistíme a odblaníme, rozdelíme ho na 2 rovnako veľké valčeky, ktoré po dĺžke prešpikujeme tenkými kúskami mrkvy. Potom osolíme a opečieme na panvici na oleji zo všetkých strán do zlatista. Odložíme na bok a necháme vychladnúť.

  2. Maslo nakrájame na kúsky, pridáme 70 g múky a prepracujeme, uložíme do chladničky.

  3. Vajce rozšľaháme v 100 ml osolenej vody a nalejeme do zvyšnej múky, spracujeme na hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát, na ktorý položíme bochník masla s múkou. Cesto zľava a sprava prehnetieme a pritlačíme okraje. Znovu opatrne jedným smerom vyvaľkáme. Postup opakujeme trikrát a zakaždým odkladáme cesto do chladničky.

  4. Cibuľu a šampiňóny nakrájame na kocky, opečieme na tuku, pridáme horčicu a mandle. Zmes rozotrieme na pripravené mäso a zabalíme do cesta, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami a vidličkou prepichneme na niekoľkých miestach.

  5. Pečieme pri 225 °C asi 30 minút. Podávame teplé alebo studené, nakrájané na plátky napríklad so šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.