Morčacie prsia v lístkovom ceste
Kým morčacie prsia v lístkovom ceste nerozkrojíte, nebudete ani tušiť, čo môžete vnútri obalu očakávať. Tento šikovný nápad s domácim lístkovým cestom sa stane hitom vo vašej domácnosti. Morčacie mäso je jemné a nemá veľa tuku a v spojení s mrkvou, mandľami, cibuľou a šampiňónmi získate naozaj super jedlo.
Ingrediencie
600 gmorčacie prsia
1 ksmrkva (nakrájaná na dlhé, tenké hranolky)
soľ
2 PLrastlinný olej + olej na opekanie
250 gvychladené maslo
250 ghladká múka
1/4 ČLsoľ
1 ksvajce na potretie
2 kscibuľa
300 gšampiňóny
1 PLhorčica
80 gmleté mandle na posypanie
Postup
Mäso očistíme a odblaníme, rozdelíme ho na 2 rovnako veľké valčeky, ktoré po dĺžke prešpikujeme tenkými kúskami mrkvy. Potom osolíme a opečieme na panvici na oleji zo všetkých strán do zlatista. Odložíme na bok a necháme vychladnúť.
Maslo nakrájame na kúsky, pridáme 70 g múky a prepracujeme, uložíme do chladničky.
Vajce rozšľaháme v 100 ml osolenej vody a nalejeme do zvyšnej múky, spracujeme na hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát, na ktorý položíme bochník masla s múkou. Cesto zľava a sprava prehnetieme a pritlačíme okraje. Znovu opatrne jedným smerom vyvaľkáme. Postup opakujeme trikrát a zakaždým odkladáme cesto do chladničky.
Cibuľu a šampiňóny nakrájame na kocky, opečieme na tuku, pridáme horčicu a mandle. Zmes rozotrieme na pripravené mäso a zabalíme do cesta, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami a vidličkou prepichneme na niekoľkých miestach.
Pečieme pri 225 °C asi 30 minút. Podávame teplé alebo studené, nakrájané na plátky napríklad so šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre