Morčacie rolky a la sviečková
Tradičnú sviečkovú omáčku si môžete vychutnávať aj menej tradične. Morčacie rolky a la sviečková spestria vás jedálniček. Inšpirujte sa našim receptom, bude vám chutiť!
Ingrediencie
700 gmorčacie prsia
soľ
mleté čierne korenie
4 plátkyschwarzwaldská šunka
100 gmrazený listový špenát
6 vetvičiekčerstvý tymián
maslo
1 kscibuľa
100 gnahrubo nastrúhaná mrkva
50 gnahrubo nastrúhaný petržlen
50 gnahrubo nastrúhaný zeler
kari korenie
2 ksbobkový list
4 guľôčkynové korenie
100 ml12 % smotana
Postup
Mäso očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky a naklepeme. Následne ho osolíme, okoreníme, poukladáme naň šunku, pridáme prepláchnutý a odtečený špenát a tymián. Mäso s náplňou zabalíme do rolky a zafixujeme drevenými špáradlami.
Závitky zo všetkých strán na panvici dozlatista orestujeme na masle. Vo výpeku potom osmažíme cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen a zeler. Krátko orestujeme, pridáme kari korenie, soľ a korenie.
Orestovanú zmes preložíme do formy, pridáme nové korenie a bobkový list, na to poukladáme orestované závitky, podlejeme trochou vody a pečieme pri 180 °C asi 40 minút.
Upečené závitky vyberieme z rúry, preložíme ich na tanier, zakryté necháme cca 10 minút odležať. Vyberieme korenie a zeleninu vo forme rozmixujeme dohladka. Dochutíme cukrom, citrónom, soľou, korením, tymiánom a smotanou. Morčacie rolky podávame s omáčkou a napríklad s knedľou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre