Morčacie rolky so slaninou

Morčacie rolky so slaninou

Potrebujete zužitkovať morčacie prsné rezne a neviete, čo by ste uvarili? Možno bude inšpiráciou náš recept. Pripravte morčacie rolky so slaninou a syrovou omáčkou. Zapekajú sa spolu s omáčkou, ktorá mäso dochutí a zároveň bude aj mäkšie. Ak dávate prednosť tradičným chutiam, tento recept vás určite nesklame.

Ingrediencie

  • 600 gmorčacie prsia (rezne)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 150 gslanina

  • 2 PLolivový olej

  • 200 gsmotanový syr

  • 150 mlmlieko

  • 1/4 zväzokčerstvá pažítka

  • 1 zväzokčerstvý tymián

  • cesnak podľa chuti

  • 1 PLhorčica

  • 200 gmrazený hrášok

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na 8 rovnako veľkých kúskov. Osolíme, okoreníme ich, obalíme plátkami slaniny a na panvici s rozohriatym olejom ich opečieme zo všetkých strán do zlatista.

  2. Rolky preložíme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Medzitým rozmiešame smotanový syr s mliekom, nasekanou pažítkou, tymiánom, cesnakom, horčicou a dochutíme soľou a korením.

  3. Po 20 minútach pečenia zalejeme pripraveným syrom, pridáme rozpolené celé cesnaky a približne 20 minút ešte dopekáme. Na posledných 5 minút pridáme hrášok.

  4. Vyberieme z rúry a necháme 15 minút odležať. Ozdobíme tymiánom a podávame napríklad s opečenou bagetou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.