Mramorovaná zmrzlinová roláda

Mramorovaná zmrzlinová roláda

Prečo by ste si zmrzlinu vychutnali obyčajne, keď to ide aj oveľa zaujímavejším spôsobom? Stačí si upiecť mramorovanú zmrzlinovú roládu a naplniť ju dvomi druhmi zmrzliny. Ak ste vyznávači klasiky, použite vanilkovú a čokoládovú, ak túžite experimentovať, máte voľné ruky.

Na roládu

  • 4 ksvajcia (zvlášť žĺtky a bielky)

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 100 gkrupicový cukor

  • 100 gpolohrubá múka

  • 1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 1 PLkakao

Na náplň

  • 150 gvanilková zmrzlina

  • 150 gčokoládová zmrzlina

Na dokončenie

  • 150 gmaliny

Postup

  1. Žĺtky s vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom dotuha. Obe hmoty zľahka premiešame a nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.

  2. Tretinu cesta zmiešame s kakaom. Obe cestá striedavo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení ho preklopíme na čistý papier na pečenie a necháme ho vychladnúť. Potom pôvodný papier z korpusu odstránime.

  3. Zmrzliny necháme mierne povoliť, striedavo ich rozotrieme na korpus a pomocou papiera stočíme do rolády. Roládu uložíme na asi 4 hodiny do mrazničky.

  4. Stuhnutú roládu rozbalíme z papiera, nakrájame na porcie a ozdobíme malinami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.