Mramorovaná zmrzlinová roláda
Prečo by ste si zmrzlinu vychutnali obyčajne, keď to ide aj oveľa zaujímavejším spôsobom? Stačí si upiecť mramorovanú zmrzlinovú roládu a naplniť ju dvomi druhmi zmrzliny. Ak ste vyznávači klasiky, použite vanilkovú a čokoládovú, ak túžite experimentovať, máte voľné ruky.
Na roládu
4 ksvajcia (zvlášť žĺtky a bielky)
1 balenievanilkový cukor
100 gkrupicový cukor
100 gpolohrubá múka
1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva
1 PLkakao
Na náplň
150 gvanilková zmrzlina
150 gčokoládová zmrzlina
Na dokončenie
150 gmaliny
Postup
Žĺtky s vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom dotuha. Obe hmoty zľahka premiešame a nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.
Tretinu cesta zmiešame s kakaom. Obe cestá striedavo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení ho preklopíme na čistý papier na pečenie a necháme ho vychladnúť. Potom pôvodný papier z korpusu odstránime.
Zmrzliny necháme mierne povoliť, striedavo ich rozotrieme na korpus a pomocou papiera stočíme do rolády. Roládu uložíme na asi 4 hodiny do mrazničky.
Stuhnutú roládu rozbalíme z papiera, nakrájame na porcie a ozdobíme malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre