Nadýchaná bublanina s jahodami
Nevieme, či ste si bublaninu už niekedy pripravovali týmto spôsobom, ale rozhodne to vyskúšajte. Jej cesto je tak nadýchané a hebké a perfektne sa dopĺňa so sladkými jahodami. Ešte si pridajte kopček zmrzliny alebo šľahačky a užite si pokojnú chvíľku s touto maškrtou.
Na cesto
2 ksvajcia
120 mlmlieko
65 ghladká múka
1 štipkasoľ
20 gmaslo
30 gcukor
Na dokončenie
200 gjahody
1 balenievanilkový cukor
čerstvá mäta (niekoľko lístkov)
Postup
V mise prešľaháme vajcia s mliekom. Pomaly, za stáleho miešania, prisypávame preosiatu múku a soľ. Dobre premiešame a necháme odležať minimálne 10 minút. Zapekaciu misu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vložíme nahriať do rúry rozohriatej na 190 °C.
Cesto opatrne nalejeme do horúcej formy s rozpusteným maslom a pečieme pri 190 °C asi 15 minút, pokým bublanina nezozlátne a okraje sa nevytlačia smerom na hor. Jahody nakrájame na kúsky a polovicu z nich roztlačíme s vanilkovým cukrom. Ešte teplú bublaninu ozdobíme jahodami a hneď servírujeme s lístkami mäty. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre