Nadýchaná bublanina s jahodami

Nadýchaná bublanina s jahodami

Nevieme, či ste si bublaninu už niekedy pripravovali týmto spôsobom, ale rozhodne to vyskúšajte. Jej cesto je tak nadýchané a hebké a perfektne sa dopĺňa so sladkými jahodami. Ešte si pridajte kopček zmrzliny alebo šľahačky a užite si pokojnú chvíľku s touto maškrtou.

Na cesto

  • 2 ksvajcia

  • 120 mlmlieko

  • 65 ghladká múka

  • 1 štipkasoľ

  • 20 gmaslo

  • 30 gcukor

Na dokončenie

  • 200 gjahody

  • 1 balenievanilkový cukor

  • čerstvá mäta (niekoľko lístkov)

Postup

  1. V mise prešľaháme vajcia s mliekom. Pomaly, za stáleho miešania, prisypávame preosiatu múku a soľ. Dobre premiešame a necháme odležať minimálne 10 minút. Zapekaciu misu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vložíme nahriať do rúry rozohriatej na 190 °C.

  2. Cesto opatrne nalejeme do horúcej formy s rozpusteným maslom a pečieme pri 190 °C asi 15 minút, pokým bublanina nezozlátne a okraje sa nevytlačia smerom na hor. Jahody nakrájame na kúsky a polovicu z nich roztlačíme s vanilkovým cukrom. Ešte teplú bublaninu ozdobíme jahodami a hneď servírujeme s lístkami mäty. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.