Najlepší hovädzí guláš so zemiakovou krustou

Zdroj: Pexels

Najlepší hovädzí guláš so zemiakovou krustou

Predstavujeme vám trochu netradičný, no za to nezabudnuteľný recept na zapekaný guláš.

Ingrediencie

  • 600 ghovädzia glejovka

  • 600 gcibuľa

  • 80 gbravčová masť

  • údená mletá paprika podľa chuti

  • 40 gparadajkový pretlak

  • 2 ksštipľavá paprička

  • 4 ksparadajka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 350 gzemiaky

  • nastrúhaný tvrdý chlieb na zahustenie

  • 25 gmaslo

Postup

  1. Mäso očistíme a nakrájame na kocky.

  2. Cibuľu olúpeme a v kastróle na rozohriatej masti restujeme asi 10 minút do tmavo zlatistej farby.

  3. Potom pridáme mäso a spoločne opekáme 5 minút.

  4. Obsah kastróla poprášime údenou paprikou, primiešame paradajkový pretlak, prelisovaný olúpaný cesnak, na jemné krúžky nakrájané očistené čili papričky a na kocky nakrájané umyté paradajky.

  5. Spoločne opekáme ďalších asi 5 minút.

  6. Potom mäsovú zmes osolíme, okoreníme a zalejeme 500 ml vody.

  7. Premiešame, priklopíme pokrievkou a varíme asi 90 minút takmer domäkka.

  8. Počas varenia obsah kastróla premiešame a podlejeme podľa potreby vodou.

  9. Medzitým zemiaky ošúpeme a opláchneme.

  10. Varíme ich vo vriacej osolenej vode asi 10 minút do polomäkka.

  11. Potom ich scedíme, necháme vychladnúť a nastrúhame na jemnom strúhadle.

  12. Guláš zahustíme strúhaným chlebom a preložíme do zapekacej nádoby.

  13. Na povrch rozprestrieme nastrúhané zemiaky, poukladáme plátky masla, ľahko osolíme a vložíme do rúry vyhriatej na 190 ° C.

  14. Zapekáme asi 30 minút domäkka a dozlatista. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Maďarsko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.