Zdroj: Pexels
Najlepší hovädzí guláš so zemiakovou krustou
Predstavujeme vám trochu netradičný, no za to nezabudnuteľný recept na zapekaný guláš.
Ingrediencie
600 ghovädzia glejovka
600 gcibuľa
80 gbravčová masť
údená mletá paprika podľa chuti
40 gparadajkový pretlak
2 ksštipľavá paprička
4 ksparadajka
soľ
mleté čierne korenie
350 gzemiaky
nastrúhaný tvrdý chlieb na zahustenie
25 gmaslo
Postup
Mäso očistíme a nakrájame na kocky.
Cibuľu olúpeme a v kastróle na rozohriatej masti restujeme asi 10 minút do tmavo zlatistej farby.
Potom pridáme mäso a spoločne opekáme 5 minút.
Obsah kastróla poprášime údenou paprikou, primiešame paradajkový pretlak, prelisovaný olúpaný cesnak, na jemné krúžky nakrájané očistené čili papričky a na kocky nakrájané umyté paradajky.
Spoločne opekáme ďalších asi 5 minút.
Potom mäsovú zmes osolíme, okoreníme a zalejeme 500 ml vody.
Premiešame, priklopíme pokrievkou a varíme asi 90 minút takmer domäkka.
Počas varenia obsah kastróla premiešame a podlejeme podľa potreby vodou.
Medzitým zemiaky ošúpeme a opláchneme.
Varíme ich vo vriacej osolenej vode asi 10 minút do polomäkka.
Potom ich scedíme, necháme vychladnúť a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Guláš zahustíme strúhaným chlebom a preložíme do zapekacej nádoby.
Na povrch rozprestrieme nastrúhané zemiaky, poukladáme plátky masla, ľahko osolíme a vložíme do rúry vyhriatej na 190 ° C.
Zapekáme asi 30 minút domäkka a dozlatista. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre