Nakladaná a karamelizovaná cibuľa

Nakladaná a karamelizovaná cibuľa

Cibuľa je chuťovo výrazná, ale dokáže na seba naviazať aj chute iných ingrediencií. Pripravte si nakladanú cibuľu v korenenom náleve s limetkovou šťavou alebo karamelizovanú cibuľu so škoricou a bobkovým listom. Budú to tie najlepšie prílohy, aké ste kedy jedli.

Na ružovú cibuľu

  • 2 ksčervená cibuľa nakrájaná na rezančeky

  • 1 ČLkrupicový cukor

  • 1 ČLsoľ

  • 3 guľôčkycelé čierne korenie

  • 1 kscelý klinček

  • 2 kslimetková šťava z 2 limetiek

Na karamelizovanú cibuľu

  • 1 PLslnečnicový olej

  • 1 ksbobkový list

  • 1 kscelá škorica

  • 500 gčervená cibuľa

  • 75 mlbalzamikový ocot

  • 150 gtrstinový cukor

  • soľ

Postup

  1. Na ružovú cibuľu vložíme rezance cibule do hrnca a zalejeme vriacou vodou. Po 1 minúte precedíme, dáme do misky, pridáme cukor, soľ, korenie, klinček a zalejeme limetkovou šťavou. Dobre premiešame a necháme minimálne 1 hodinu marinovať.

  2. Na karamelizovanú cibuľu najskôr na oleji opečieme bobkový list a škoricu. Po chvíľke pridáme cibuľu nakrájanú na hrubšie pásiky a smažíme, pokým cibuľa nepustí vodu. Vyberieme škoricu a bobkový list.

  3. K cibuli primiešame balsamico s cukrom, za stáleho miešania varíme do skaramelizovania. Podľa chuti pridáme cukor a osolíme.

  4. Cibule podávame ako prílohy k mäsitým jedlám. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.