Nakladaná a karamelizovaná cibuľa
Cibuľa je chuťovo výrazná, ale dokáže na seba naviazať aj chute iných ingrediencií. Pripravte si nakladanú cibuľu v korenenom náleve s limetkovou šťavou alebo karamelizovanú cibuľu so škoricou a bobkovým listom. Budú to tie najlepšie prílohy, aké ste kedy jedli.
Na ružovú cibuľu
2 ksčervená cibuľa nakrájaná na rezančeky
1 ČLkrupicový cukor
1 ČLsoľ
3 guľôčkycelé čierne korenie
1 kscelý klinček
2 kslimetková šťava z 2 limetiek
Na karamelizovanú cibuľu
1 PLslnečnicový olej
1 ksbobkový list
1 kscelá škorica
500 gčervená cibuľa
75 mlbalzamikový ocot
150 gtrstinový cukor
soľ
Postup
Na ružovú cibuľu vložíme rezance cibule do hrnca a zalejeme vriacou vodou. Po 1 minúte precedíme, dáme do misky, pridáme cukor, soľ, korenie, klinček a zalejeme limetkovou šťavou. Dobre premiešame a necháme minimálne 1 hodinu marinovať.
Na karamelizovanú cibuľu najskôr na oleji opečieme bobkový list a škoricu. Po chvíľke pridáme cibuľu nakrájanú na hrubšie pásiky a smažíme, pokým cibuľa nepustí vodu. Vyberieme škoricu a bobkový list.
K cibuli primiešame balsamico s cukrom, za stáleho miešania varíme do skaramelizovania. Podľa chuti pridáme cukor a osolíme.
Cibule podávame ako prílohy k mäsitým jedlám. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre