Námornícka paella

Námornícka paella

Chutný obed sa dá pripraviť celkom rýchlo, a to pre celú rodinu. Námornícka paellaa je jedným z receptov, ktoré zvládnete pripraviť aj v časovej tiesni. Toto španielske jedlo z ryže sa pripravuje obvykle v hrubej a veľkej panvici, do ktorej sa postupne primiešava všetko, čo požaduje recept. A keďže táto paella je námornícka, nechýbajú v nej plody mora a tygrie krevety. Stačí si vopred pripraviť ingrediencie a postupne už iba vmiešavať, také je to jednoduché.

Ingrediencie

  • 160 gryža

  • 6 kstygrie krevety

  • 150 gmorské plody

  • 1 ČLkari korenie

  • 1 štipkamletá kurkuma

  • 1 ksčervená paprika

  • 50 gmrazené fazuľové struky

  • 60 gmrazená baby karotka

  • 1/2 ksmalá cuketa

  • 1 PLolivový olej

  • soľ

  • 100 mlbiele víno

  • 1 kscitrón

  • 1 zväzokjarná cibuľka

Postup

  1. Papriku očistíme a nakrájame na rezance, cuketu nakrájame na väčšie kúsky a baby karotky prepolíme. Krevety očistíme a spoločne s morskými plodmi opláchneme a necháme odkvapkať.

  2. V hrubej vyššej panvici rozpálime olivový olej. Orestujeme na ňom papriku, cuketu, plody mora, krevety, fazuľové struky a karotku. Dochutíme kari korením, kurkumou a soľou. Nakoniec pridáme dobre prepláchnutú ryžu, opäť orestujeme, zalejeme vínom a asi 350 ml vody. Dusíme na miernom ohni. Hotovú paellu podávame buď priamo na panvici alebo ju preložíme na taniere a ozdobíme čerstvými bylinkami a nasekanou mladou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Španielsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.