Námornícka paella
Chutný obed sa dá pripraviť celkom rýchlo, a to pre celú rodinu. Námornícka paellaa je jedným z receptov, ktoré zvládnete pripraviť aj v časovej tiesni. Toto španielske jedlo z ryže sa pripravuje obvykle v hrubej a veľkej panvici, do ktorej sa postupne primiešava všetko, čo požaduje recept. A keďže táto paella je námornícka, nechýbajú v nej plody mora a tygrie krevety. Stačí si vopred pripraviť ingrediencie a postupne už iba vmiešavať, také je to jednoduché.
Ingrediencie
160 gryža
6 kstygrie krevety
150 gmorské plody
1 ČLkari korenie
1 štipkamletá kurkuma
1 ksčervená paprika
50 gmrazené fazuľové struky
60 gmrazená baby karotka
1/2 ksmalá cuketa
1 PLolivový olej
soľ
100 mlbiele víno
1 kscitrón
1 zväzokjarná cibuľka
Postup
Papriku očistíme a nakrájame na rezance, cuketu nakrájame na väčšie kúsky a baby karotky prepolíme. Krevety očistíme a spoločne s morskými plodmi opláchneme a necháme odkvapkať.
V hrubej vyššej panvici rozpálime olivový olej. Orestujeme na ňom papriku, cuketu, plody mora, krevety, fazuľové struky a karotku. Dochutíme kari korením, kurkumou a soľou. Nakoniec pridáme dobre prepláchnutú ryžu, opäť orestujeme, zalejeme vínom a asi 350 ml vody. Dusíme na miernom ohni. Hotovú paellu podávame buď priamo na panvici alebo ju preložíme na taniere a ozdobíme čerstvými bylinkami a nasekanou mladou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre