Našľahaná pena s lieskovými orieškami a čokoládou
Dokonalý dezert, ktorý zaujme malých aj veľkých. Našľahaná pena s lieskovými orieškami a čokoládou je tým správnym dezertom, ktorý sa hodí pre všetkých a na každú príležitosť. Vyskúšajte, určite si nájdete veľa príležitostí, kedy ho môžete pripraviť.
Na lieskovo-orieškovú penu
200 gmliečna čokoláda
60 mlmlieko
20 glieskové orechy
200 mlsmotana na šľahanie
Na čokoládovú penu
50 mlsmotana na šľahanie
60 gmliečna čokoláda
Na dokončenie
nasekané lieskové orechy
granátové jablko
figy
Postup
Čokoládu rozpustíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli. Odstavíme, vmiešame najemno nastrúhané oriešky a necháme ju vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha a ľahko zmiešame s rozpustenou čokoládou s orieškami.
Naplníme do pohárov a uložíme do chladničky stuhnúť. Smotanu na šľahanie privedieme takmer k bodu varu, odstavíme ju a vmiešame na kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame, pokým sa čokoláda nerozpustí.
Potom nalejeme na stuhnutú orieškovú penu v pohároch. Uložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním povrch posypeme nasekanými orieškami a ozdobíme zrniečkami granátového jablka a prekrojenými figami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre