Našľahaná pena s lieskovými orieškami a čokoládou

Našľahaná pena s lieskovými orieškami a čokoládou

Dokonalý dezert, ktorý zaujme malých aj veľkých. Našľahaná pena s lieskovými orieškami a čokoládou je tým správnym dezertom, ktorý sa hodí pre všetkých a na každú príležitosť. Vyskúšajte, určite si nájdete veľa príležitostí, kedy ho môžete pripraviť.

Na lieskovo-orieškovú penu

  • 200 gmliečna čokoláda

  • 60 mlmlieko

  • 20 glieskové orechy

  • 200 mlsmotana na šľahanie

Na čokoládovú penu

  • 50 mlsmotana na šľahanie

  • 60 gmliečna čokoláda

Na dokončenie

  • nasekané lieskové orechy

  • granátové jablko

  • figy

Postup

  1. Čokoládu rozpustíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli. Odstavíme, vmiešame najemno nastrúhané oriešky a necháme ju vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha a ľahko zmiešame s rozpustenou čokoládou s orieškami.

  2. Naplníme do pohárov a uložíme do chladničky stuhnúť. Smotanu na šľahanie privedieme takmer k bodu varu, odstavíme ju a vmiešame na kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame, pokým sa čokoláda nerozpustí.

  3. Potom nalejeme na stuhnutú orieškovú penu v pohároch. Uložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním povrch posypeme nasekanými orieškami a ozdobíme zrniečkami granátového jablka a prekrojenými figami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.