Nátierka z olomouckých syrčekov

Nátierka z olomouckých syrčekov

Nevyhýbajte sa syrčekom alebo inak povedané tvarôžkom, pretože táto voňavá delikatesa si vašu pozornosť zaslúži. Nátierka z olomouckých syrčekov najlepšie chutí na druhý deň, na čerstvom a chrumkavom pečive alebo na krehkých slaných tyčinkách. Obsahuje množstvo bielkovín a samozrejme viacero dochucujúcich prísad, bez ktorých by jej chuť nebola taká skvelá.

Ingrediencie

  • 150 gtvaroh

  • 1 PLpivo

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 kschilli papričky

  • 1 kscibuľa

  • 300 gsyr olomoucké syrčeky

  • 1 ČLmletá rasca

  • 2 ČLmletá červená sladká paprika

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Tvaroh vložíme do misy, pridáme pivo a premiešame. Papriku očistíme, spolu s chilli papričkou a cibuľou nakrájame na kocky.

  2. Syrčeky nakrájame na kocky, preložíme do misy k tvarohu a pivu, vmiešame papriku, chilli, rascu a dôkladne premiešame.

  3. Nátierku dochutíme mletou paprikou, soľou, korením a necháme oddýchnuť v chladničke, najlepšie do druhého dňa. Podávame napríklad s krehkými slanými tyčinkami alebo čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Nátierky a dressingy
Bezmäsité jedlá
Česká republika
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.