Nátierka z olomouckých syrčekov
Nevyhýbajte sa syrčekom alebo inak povedané tvarôžkom, pretože táto voňavá delikatesa si vašu pozornosť zaslúži. Nátierka z olomouckých syrčekov najlepšie chutí na druhý deň, na čerstvom a chrumkavom pečive alebo na krehkých slaných tyčinkách. Obsahuje množstvo bielkovín a samozrejme viacero dochucujúcich prísad, bez ktorých by jej chuť nebola taká skvelá.
Ingrediencie
150 gtvaroh
1 PLpivo
1 ksčervená paprika
1 kschilli papričky
1 kscibuľa
300 gsyr olomoucké syrčeky
1 ČLmletá rasca
2 ČLmletá červená sladká paprika
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
Tvaroh vložíme do misy, pridáme pivo a premiešame. Papriku očistíme, spolu s chilli papričkou a cibuľou nakrájame na kocky.
Syrčeky nakrájame na kocky, preložíme do misy k tvarohu a pivu, vmiešame papriku, chilli, rascu a dôkladne premiešame.
Nátierku dochutíme mletou paprikou, soľou, korením a necháme oddýchnuť v chladničke, najlepšie do druhého dňa. Podávame napríklad s krehkými slanými tyčinkami alebo čerstvým pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre