Nátierka z pečených paprík
Nátierka z pečených paprík sa stane hviezdou vašich večerí alebo aj raňajok. To, kedy ju budete konzumovať necháme na vás, ale určite sa pustite do jej prípravy. Pečené papriky majú výraznejšiu chuť, len si dajte pozor, aby ste ich príliš nespiekli. Nátierka skvele chutí s tapenádou, čo je vlastne pasta, ktorej základ tvoria olivy.
Ingrediencie
500 gfarebná paprika
olivový olej podľa potreby
soľ
1 vetvičkačerstvý rozmarín
2 strúčikycesnaku
100 gsyr lučina
2 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať
1 plátoktoastový chlieb
mleté čierne korenie
80 gčierne olivy bez kôstky
Postup
Papriky umyjeme a osušíme. Vložíme ich do pekáča, pokvapkáme olejom, osolíme a posypeme lístkami rozmarínu. K paprikám pridáme neolúpaný cesnak. Zeleninu pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút.
Upečené papriky zakryjeme alobalom a necháme ich vychladnúť. Potom z nich odstránime šupky a semienka. Cesnak olúpeme a rovnako ako papriky nasekáme nadrobno.
V miske zmiešame papriky a cesnak s lučinou, petržlenovou vňaťou a rozdrobeným toastovým chlebom bez kôrky. Nátierku ochutíme soľou a korením a necháme ju v chladničke.
Olivy nasekáme nadrobno, pokvapkáme ich olivovým olejom a osolíme. Na pečivo natrieme najskôr nátierku a potom na ňu rozdelíme olivovú tapenádu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre