Nepečená ovocná torta
Nepečená ovocná torta je ideálny dezert na horúce letné dni. Výhodou tejto torty je, že ju môžete pripraviť z rôznych druhov ovocia a vždy bude osviežujúca. Samozrejme aj preto, že ju treba poriadne vychladiť, aby bola stuhnutá. Ovocnú náplň tvoria marhule, broskyne a blumy a stred je dekorovaný všetkými farbami ríbezlí. Takto jednoducho vytvoríte lahodný dezert na bežnú i sviatočnú príležitosť.
Na nepečený korpus
200 gmaslové sušienky
60 ghorká čokoláda
100 gmaslo
rastlinný olej na vymazanie formy
práškový cukor na vysypanie formy
Na smotanovú náplň
250 gtučný mäkký tvaroh vo vaničke
150 gkyslá smotana
60 gpráškový cukor
10 gplátková želatína
Na ovocnú náplň
200 ml33 % smotana na šľahanie
200 grozmixované ovocie (zmes marhule, broskyne a blumy alebo nektárinky)
10 gplátková želatína
Na dokončenie
200 gblumy alebo nektárinky
150 gčervené, biele a čierne ríbezle
1 balenietortové želé
40 gkrupicový cukor
Postup
Sušienky podrvíme, pridáme rozpustenú čokoládu a kocky masla. Vzniknutú zmes natlačíme do formy s priemerom 24 cm, vystlanej na dne papierom na pečenie, vymazanej olejom a vysypanej cukrom.
Tvaroh zmiešame so smotanou a cukrom. Želatínu namočíme do vody a necháme napučať. 80 ml vody zahrejeme, pridáme želatínu, zahrejeme k bodu varu a horúcu ju nalejeme do tvarohovej zmesi.
Hotovú náplň rozotrieme na korpus vo forme a vložíme do chladničky stuhnúť.
Smotanu vyšľaháme na šľahačku a primiešame pyré. Želatínu namočíme do vody a necháme napučať. Zahrejeme 80 ml vody, pridáme želatínu a zahrejeme k bodu varu. Nalejeme do ovocnej zmesi.
Hotovú náplň nalejeme na stuhnutú tvarohovú náplň vo forme. Vložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí na povrch naukladáme nakrájané ovocie a ríbezle.
V hrnci zahrejeme k bodu varu 250 ml vody, pridáme želé a cukor. Necháme rozpustiť a mierne vychladnúť. Ovocie na povrchu torty potrieme pripraveným želé a necháme 2 hodiny v chladničke. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre