Nepečený čokoládový cheesecake
Skvelý nepečený čokoládový cheesecake si vyskúšate raz a stane sa dezertom, na ktorý si spomeniete vždy, keď budete chcieť pripraviť dezert na slávnostnú príležitosť. Odteraz pokojne aj na každé narodeniny či výročie môžete pripravovať tento cheesecake a môžete ho vždy spestriť novou chuťou alebo ozdobou z ovocia či karamelu. Je to len na vašej fantázii.
Na nepečený korpus
250 gmaslové sušienky
100 gmaslo
Na smotanovú náplň
250 gnátierkový smotanový syr
250 gtučný tvaroh vo vaničke
100 gkrupicový cukor
15 gželatína (3 veľké plátky)
250 ml33 % smotana na šľahanie
Na čokoládovú polevu
50 ml33 % smotana na šľahanie
100 ghorká čokoláda
Na dokončenie
čokoládové bonbóny
nasekané pražené lieskové orechy
Postup
Sušienky podrvíme na jemno. Pridáme na kúsky nakrájané a zmäknuté maslo a vypracujeme pevnú hmotu.
Formu na tortu s priemerom cm vystelieme na dne papierom na pečenie, strany vymažeme olejom a vysypeme práškovým cukrom. Hmotu natlačíme na dno formy, uhladíme a uložíme do chladničky stuhnúť.
Syr zmiešame s tvarohom a cukrom. Želatínu namočíme do 80 ml studenej vody a necháme napučať. Potom ju zahrejeme takmer k bodu varu a horúcu vlejeme do tvarohovej zmesi. Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku. Hotovú náplň nalejeme na dno formy s korpusom. Uložíme do chladničky stuhnúť, najmenej na 4 hodiny.
Po stuhnutí vyberieme z formy. Smotanu zahrejeme takmer k bodu varu a do horúcej smotany pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu, necháme ju rozpustiť. Potom nalejeme na stuhnutý krém a rozotrieme. Necháme zatuhnúť a povrch ozdobíme čokoládovými bonbónmi a stred torty posypeme orieškami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre