Novoročný šošovicový šalát
Šošovica patrí k tradičným surovinám konzumovaným v prvý deň nového roka. Vyskúšajte ju, okrem polievky, pridať aj do novoročného šalátu, ktorý je rýchly, jednoduchý a chrumkavá slaninka nesmie chýbať na jeho povrchu, pretože mu dodáva chuť a aj dávku chrumkavosti.
Ingrediencie
200 gšošovica
1 ksčervená cibuľa
1 ksjarná cibuľka
2 PLolivový olej
1 PLocot
2 PLhrubozrnná horčica
soľ
mleté čierne korenie
1 kshlávkový šalát
50 gslanina
2 ksnatvrdo uvarené vajcia
čerstvá pažítka
chlieb
Postup
Šošovicu preberieme a namočíme do druhého dňa do vody. Na druhý deň ju uvaríme do polomäkka. Cibuľu a jarnú cibuľku nakrájame na jemno.
V miske zmiešame 2 lyžice oleja, ocot, horčicu, soľ, korenie a metličkou rozmiešame.
Vzniknutý dresing zmiešame s uvarenou šošovicou a cibuľami. Na tanier dáme umyté listy šalátu, pridáme šošovicovú zmes, poukladáme nasekanú a do zlatista opečenú slaninu, rozpolené vajcia a nasekanú pažítku. Podávame s chlebom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre