Obložený chlieb Smørrebrød

Obložený chlieb Smørrebrød

Doprajte si zážitok z presláveného dánskeho otvoreného sendviča. Obložený chlieb Smørrebrød má najtradičnejší základ na ražnom chlebe a môže mať takmer neobmedzené množstvo rôznych surovín, od sleďov, morské plody, cez vajíčka, či opekané kuracie mäso alebo pokojne i surové hovädzie mäso. Vyskladáte si ten svoj podľa nášho receptu?

Na remuládu

  • 1 ksvajce

  • majonéza podľa chuti

  • 1 PLhorčica

  • 1 PLnasekané kapary

  • soľ

Na prípravu mäsa

  • 200 gkuracie prsia

  • grilovacie korenie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olej na opekanie

Na marinovanú cibuľu

  • 100 mlocot

  • 2 PLcukor

  • 1 ČLsoľ

  • 1 ksčervená cibuľa nakrájaná na mesiačiky

Na dokončenie

  • 2 plátkyražný chlieb

  • listy šalát mix

  • kyslé sterilizované uhorky nakrájané na plátky

  • smažená cibuľa

  • 2 ksvarené zemiaky nakrájané na plátky

  • klíčky

Postup

  1. Pripravíme si remuládu, v miske zmiešame nadrobno nakrájané vajce, majonézu, horčicu, soľ a kapary. Odložíme odstáť.

  2. Mäso očistíme, posypeme grilovacím korením, ľahko osolíme, okoreníme a z oboch strán dozlatista opečieme na panvici s olejom.

  3. V kastróle zvaríme spolu 100 ml vody a 100 ml octu, pridáme cukor, soľ, cibuľu a necháme marinovať do vychladnutia.

  4. Na plátky chleba navrstvíme listy šalátu, uhorky, zemiaky, remuládu, smaženú cibuľku, mäso a klíčky. Hneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Raňajky
Dánsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.