Obložený chlieb Smørrebrød
Doprajte si zážitok z presláveného dánskeho otvoreného sendviča. Obložený chlieb Smørrebrød má najtradičnejší základ na ražnom chlebe a môže mať takmer neobmedzené množstvo rôznych surovín, od sleďov, morské plody, cez vajíčka, či opekané kuracie mäso alebo pokojne i surové hovädzie mäso. Vyskladáte si ten svoj podľa nášho receptu?
Na remuládu
1 ksvajce
majonéza podľa chuti
1 PLhorčica
1 PLnasekané kapary
soľ
Na prípravu mäsa
200 gkuracie prsia
grilovacie korenie
soľ
mleté čierne korenie
olej na opekanie
Na marinovanú cibuľu
100 mlocot
2 PLcukor
1 ČLsoľ
1 ksčervená cibuľa nakrájaná na mesiačiky
Na dokončenie
2 plátkyražný chlieb
listy šalát mix
kyslé sterilizované uhorky nakrájané na plátky
smažená cibuľa
2 ksvarené zemiaky nakrájané na plátky
klíčky
Postup
Pripravíme si remuládu, v miske zmiešame nadrobno nakrájané vajce, majonézu, horčicu, soľ a kapary. Odložíme odstáť.
Mäso očistíme, posypeme grilovacím korením, ľahko osolíme, okoreníme a z oboch strán dozlatista opečieme na panvici s olejom.
V kastróle zvaríme spolu 100 ml vody a 100 ml octu, pridáme cukor, soľ, cibuľu a necháme marinovať do vychladnutia.
Na plátky chleba navrstvíme listy šalátu, uhorky, zemiaky, remuládu, smaženú cibuľku, mäso a klíčky. Hneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre