Oškvarkové tyčinky

Oškvarkové tyčinky

Neodolateľné oškvarkové tyčinky sa stanú hitom každej párty. Nadýchané a jemné pečivo sa hodí k vínu alebo pivu, ale pokojne ho môžete zajedať aj kúskami syra. Špirálové tyčinky zaujímavo vyzerajú a ešte zaujímavejšie aj chutia.

Ingrediencie

  • 20 gdroždie

  • 1 ČLkrupicový cukor

  • 150 mlmlieko

  • 500 gpolohrubá múka

  • 200 goškvarky

  • 3 PLsmotanový jogurt

  • 1 ksvajce

  • soľ podľa chuti

  • múka na posypanie pracovnej plochy

  • hrubozrnná soľ na posypanie tyčiniek

  • celá rasca na posypanie

Postup

  1. Droždie s cukrom rozmiešame v miske na kašičku, primiešame polovicu vlažného mlieka a lyžicu múky. V teple necháme vzísť kvások.

  2. Do misy nasypeme zvyšnú múku, pokrájané oškvarky, zvyšné mlieko, jogurt a žĺtok. Osolíme, pridáme kvások a vypracujeme nelepivé cesto. Zakryté ho necháme v teple kysnúť aspoň 60 minút.

  3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik s veľkosťou 25x40 centimetrov a hrubý asi 1 centimeter. Nakrájame na 3 centimetre široké pruhy, ktoré stočíme do špirály a premiestnime ich na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme 15 minút kysnúť.

  4. Tyčinky potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme hrubou soľou s rascou. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.