Oškvarkové tyčinky
Neodolateľné oškvarkové tyčinky sa stanú hitom každej párty. Nadýchané a jemné pečivo sa hodí k vínu alebo pivu, ale pokojne ho môžete zajedať aj kúskami syra. Špirálové tyčinky zaujímavo vyzerajú a ešte zaujímavejšie aj chutia.
Ingrediencie
20 gdroždie
1 ČLkrupicový cukor
150 mlmlieko
500 gpolohrubá múka
200 goškvarky
3 PLsmotanový jogurt
1 ksvajce
soľ podľa chuti
múka na posypanie pracovnej plochy
hrubozrnná soľ na posypanie tyčiniek
celá rasca na posypanie
Postup
Droždie s cukrom rozmiešame v miske na kašičku, primiešame polovicu vlažného mlieka a lyžicu múky. V teple necháme vzísť kvások.
Do misy nasypeme zvyšnú múku, pokrájané oškvarky, zvyšné mlieko, jogurt a žĺtok. Osolíme, pridáme kvások a vypracujeme nelepivé cesto. Zakryté ho necháme v teple kysnúť aspoň 60 minút.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik s veľkosťou 25x40 centimetrov a hrubý asi 1 centimeter. Nakrájame na 3 centimetre široké pruhy, ktoré stočíme do špirály a premiestnime ich na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme 15 minút kysnúť.
Tyčinky potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme hrubou soľou s rascou. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre