Ostriež v cestíčku

Ostriež v cestíčku

Pravidelná konzumácia rýb má niekoľko pozitívnych faktorov. Vo všeobecnosti sú ryby ľahko stráviteľné a sú bohatým zdrojom bielkovín. Vyskúšajte, ako chutí ostriež v cestíčku so zeleninovými hranolkami a možno sa nový druh ryby ocitne na vašom tanieri pravidelne.

Na cestíčko

  • 3 PLhladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok

  • 3 PLzemiakový škrob

  • 1 ksvajce

  • 150 mlsuché biele víno

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na prílohu

  • 3 ksmenšia mrkva

  • 300 gzeler

  • 2 PLolivový olej

  • 2 PLryžový ocot

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLmaslo

  • 1 strúčikcesnaku

  • 300 gčerstvý hrášok

  • 100 mlvoda

Na rybu

  • 500 gfilety z ostrieža

  • soľ

  • 80 ghladká múka

  • olej na smaženie

Na dip

  • 200 gmajonéza

  • 2 PLnasekaný kôpor

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 1 PLolivový olej

  • 1 štipkaúdená mletá paprika

  • 2 PLmedová horčica

Na dokončenie

  • citrón (plátky)

  • čerstvý kôpor

Postup

  1. Cestíčko pripravíme zmiešaním múky s kypriacim práškom a škrobom. Potom pridáme vajce a víno a dobre prešľaháme do konzistencie palacinkového cesta. Ochutíme soľou a korením a uložíme do chladničky.

  2. Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na dlhšie hranolky. Vo väčšej mise ich pokvapkáme olejom, octom a premiešame. Osolíme, okoreníme a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C asi 15 až 20 minút do chrumkava, občas pretočíme.

  3. Medzitým si v hrnci na troche masla speníme prelisovaný cesnak a po minúte vsypeme hrášok, ktorý ľahko podlejeme asi 100 ml vody. Osolíme a necháme vodu takmer vyvariť. Stiahneme plameň a vmiešame zvyšné maslo. Hrášok roztlačíme, napríklad vidličkou.

  4. Rybu nakrájame na približne 2 cm veľké kúsky, osolíme a obalíme ich v hladkej múke. Potom v studenom cestíčku, ktoré necháme odkvapkať. Potom smažíme v rozohriatom oleji rozpálenom ideálne na 170 °C. Usmaženú rybu vyberieme a preložíme na papierovú utierku.

  5. Na dip zmiešame všetky ingrediencie dobre premiešame. Podávame k smaženej rybe so zeleninovými hranolkami, hráškom a kúskom citrónu či limetky. Ozdobíme stonkami čerstvého kôpru. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Ryby
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.