Papagájové pudingové rezy
Tak ako tento krásny vták, tak farebné sú aj papagájové pudingové rezy. Cesto pozostáva z troch rôznych častí a do každej je zamiešaný iný druh pudingu. To, či použijete vanilkový, jahodový a kakaový necháme na vás, pretože vlastne môžete vybrať akékoľvek druhy. Potom už len navrch dáte polevu a máte hotový sladký a rýchly koláč na popoludnie.
Ingrediencie
250 grastlinný tuk
300 gkrupicový cukor
5 ksvajcia
250 ml33 % smotana na šľahanie
300 gpolohrubá múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
1 balenievanilkový cukor
3 baleniepudingový prášok (rôzne druhy, napr. vanilkový, jahodový, kakaový)
300 gpráškový cukor
3 PLhorúce mlieko
2 PLcitrónová šťava
Postup
Zmäknutý tuk vyšľaháme s cukrom a vajcami na hladký krém. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.
Vzniknuté cesto rozdelíme na tri časti a do každej vmiešame jeden pudingový prášok. Plech vystelieme papierom na pečenie a lyžicou striedavo nalievame vedľa seba kôpky cesta z rôznych farieb. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 20 minút. Upečený múčnik necháme vychladnúť na mriežke.
Na polevu do misky preosejeme cukor, pridáme horúce mlieko a citrónovú šťavu. Dôkladne vymiešame na hladkú polevu, ktorú rozotrieme na vychladnutý koláč. Po stuhnutí polevy nakrájame na rezy. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre