Papagájové pudingové rezy

Papagájové pudingové rezy

Tak ako tento krásny vták, tak farebné sú aj papagájové pudingové rezy. Cesto pozostáva z troch rôznych častí a do každej je zamiešaný iný druh pudingu. To, či použijete vanilkový, jahodový a kakaový necháme na vás, pretože vlastne môžete vybrať akékoľvek druhy. Potom už len navrch dáte polevu a máte hotový sladký a rýchly koláč na popoludnie.

Ingrediencie

  • 250 grastlinný tuk

  • 300 gkrupicový cukor

  • 5 ksvajcia

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 300 gpolohrubá múka

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 3 baleniepudingový prášok (rôzne druhy, napr. vanilkový, jahodový, kakaový)

  • 300 gpráškový cukor

  • 3 PLhorúce mlieko

  • 2 PLcitrónová šťava

Postup

  1. Zmäknutý tuk vyšľaháme s cukrom a vajcami na hladký krém. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.

  2. Vzniknuté cesto rozdelíme na tri časti a do každej vmiešame jeden pudingový prášok. Plech vystelieme papierom na pečenie a lyžicou striedavo nalievame vedľa seba kôpky cesta z rôznych farieb. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 20 minút. Upečený múčnik necháme vychladnúť na mriežke.

  3. Na polevu do misky preosejeme cukor, pridáme horúce mlieko a citrónovú šťavu. Dôkladne vymiešame na hladkú polevu, ktorú rozotrieme na vychladnutý koláč. Po stuhnutí polevy nakrájame na rezy. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.