Pastiersky koláč s cuketou a zeleninou
Pripraviť pastiersky koláč s cuketou a zeleninou vôbec nie je náročné. Dokonca, hneď získate celé jedlo, ktoré už nepotrebuje prílohu. Je v ňom aj mäso, aj zelenina a jeho súčasťou je zemiaková kaša. Jednoducho v jednej zapekacej forme pripravíte celý obed bez námahy. Zamerajte sa na kvalitné mäso a jeho chuť vám nepokazí kulinársky zážitok.
Ingrediencie
1 PLolivový olej
1 kscibuľa
400 ghovädzie mleté mäso
1 ksnahrubo nastrúhaná mrkva
1 ksväčšia cuketa
bobkový list
soľ
mleté čierne korenie
400 gkonzervované paradajky (môžu byť aj čerstvé)
2 strúčikycesnaku
400 gzemiaky
2 PLmaslo na vymazanie formy a na zapečenie
1/2 hrnčekmlieko
30 gjemne nastrúhaný parmezán
1 PLnasekaný čerstvý tymián
1 kschilli papričky
Postup
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatista. Primiešame mäso, opečieme do zlatista a potom pridáme mrkvu, dve tretiny nakrájanej cukety, bobkový list, soľ, korenie, paradajky a prelisovaný cesnak. Privedieme k varu a na miernom ohni dusíme asi 20 minút a vyberieme bobkový list.
Zemiaky olúpeme a nakrájame. Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka. Vodu zlejeme, pridáme maslo, všetko roztlačíme, zalejeme horúcim mliekom a rozmiešame na kašu. Nakoniec primiešame parmezán a tymián.
Zapekaciu formu vymažeme maslom. Na dno rozprestrieme mäsovú zmes, na ktorú navrstvíme kašu, pridáme zvyšné kolieska cukety a nakrájanú chilli papričku. Povrch pokladieme hoblinkami masla.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 30 minút do zlatista. Pri podávaní môžeme ozdobiť tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre