Pastiersky koláč s cuketou a zeleninou

Pastiersky koláč s cuketou a zeleninou

Pripraviť pastiersky koláč s cuketou a zeleninou vôbec nie je náročné. Dokonca, hneď získate celé jedlo, ktoré už nepotrebuje prílohu. Je v ňom aj mäso, aj zelenina a jeho súčasťou je zemiaková kaša. Jednoducho v jednej zapekacej forme pripravíte celý obed bez námahy. Zamerajte sa na kvalitné mäso a jeho chuť vám nepokazí kulinársky zážitok.

Ingrediencie

  • 1 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 400 ghovädzie mleté mäso

  • 1 ksnahrubo nastrúhaná mrkva

  • 1 ksväčšia cuketa

  • bobkový list

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 400 gkonzervované paradajky (môžu byť aj čerstvé)

  • 2 strúčikycesnaku

  • 400 gzemiaky

  • 2 PLmaslo na vymazanie formy a na zapečenie

  • 1/2 hrnčekmlieko

  • 30 gjemne nastrúhaný parmezán

  • 1 PLnasekaný čerstvý tymián

  • 1 kschilli papričky

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatista. Primiešame mäso, opečieme do zlatista a potom pridáme mrkvu, dve tretiny nakrájanej cukety, bobkový list, soľ, korenie, paradajky a prelisovaný cesnak. Privedieme k varu a na miernom ohni dusíme asi 20 minút a vyberieme bobkový list.

  2. Zemiaky olúpeme a nakrájame. Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka. Vodu zlejeme, pridáme maslo, všetko roztlačíme, zalejeme horúcim mliekom a rozmiešame na kašu. Nakoniec primiešame parmezán a tymián.

  3. Zapekaciu formu vymažeme maslom. Na dno rozprestrieme mäsovú zmes, na ktorú navrstvíme kašu, pridáme zvyšné kolieska cukety a nakrájanú chilli papričku. Povrch pokladieme hoblinkami masla.

  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 30 minút do zlatista. Pri podávaní môžeme ozdobiť tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.