Pečené kuracie stehná s batátovou kašou na veľkonočné hody

Zdroj: Pexels

Pečené kuracie stehná s batátovou kašou na veľkonočné hody

Keď kura, tak poriadne. A keď batátova kaša, tak táto!

Ingrediencie

  • 8 kskuracie mäso - dolné stehná

  • 2 dclčierne pivo

  • 3 PLmed

  • 2 PLkremžská horčica

  • ružové korenie

  • 1 PLsušená bazalka

  • 1 PLpanenský olivový olej

  • 500 gbataty

  • 1 ksmenší pór

  • 1 ČLsušený rozmarín

  • 1 PLmaslo

  • 1 a 1/2 ksbiely jogurt

  • himalájska soľ

  • 2 PLčerstvá pažítka

Postup

  1. V miske zmiešame čierne pivo, med, kremžskú horčicu, sušenú bazalku a olivový olej.

  2. Umyté a osušené mäso vložíme do pripraveného pácu a zakryté necháme odstáť celú noc v chladničke.

  3. Mäso aj s pácom premiestnime do zapekacej misky, podlejeme troškou vody, prikryjeme.

  4. Vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C pečieme 30 minút. Odkryté dopekáme ďalších 15 – 20 minút.

  5. Batáty a pór nakrájame a dáme variť do osolenej vriacej vody.

  6. Uvaríme do mäkka, časť vody zlejeme, menšiu časť necháme, pridáme biely jogurt, rozmarín a rozmixujeme.

  7. Upečené stehná podávame s batátovou kašou posypanou pažítkou.

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezlepkové jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.