Zdroj: Pexels
Pečené kuracie stehná s batátovou kašou na veľkonočné hody
Keď kura, tak poriadne. A keď batátova kaša, tak táto!
Ingrediencie
8 kskuracie mäso - dolné stehná
2 dclčierne pivo
3 PLmed
2 PLkremžská horčica
ružové korenie
1 PLsušená bazalka
1 PLpanenský olivový olej
500 gbataty
1 ksmenší pór
1 ČLsušený rozmarín
1 PLmaslo
1 a 1/2 ksbiely jogurt
himalájska soľ
2 PLčerstvá pažítka
Postup
V miske zmiešame čierne pivo, med, kremžskú horčicu, sušenú bazalku a olivový olej.
Umyté a osušené mäso vložíme do pripraveného pácu a zakryté necháme odstáť celú noc v chladničke.
Mäso aj s pácom premiestnime do zapekacej misky, podlejeme troškou vody, prikryjeme.
Vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C pečieme 30 minút. Odkryté dopekáme ďalších 15 – 20 minút.
Batáty a pór nakrájame a dáme variť do osolenej vriacej vody.
Uvaríme do mäkka, časť vody zlejeme, menšiu časť necháme, pridáme biely jogurt, rozmarín a rozmixujeme.
Upečené stehná podávame s batátovou kašou posypanou pažítkou.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre