Pečené zemiaky s domácou tatarkou
Pečené zemiaky s domácou tatarkou sú možno jednoduchým receptom, ale je to veľmi obľúbená kombinácia všetkých vekových kategórií. Ak si dáte tú námahu a vyrobíte si vlastnú tatarku, bude to aj o poznanie zdravší recept bez umelých prísad a konzervantov. Z čoho a ako ju pripraviť sa dozviete v našom recepte.
Ingrediencie
4 ksžĺtky
300 mlrastlinný olej
1 kscitrón
soľ
mleté čierne korenie
1 kskyslá uhorka
1 ksmalá červená paprika
1 ksmalá cibuľa
1 ČLkrupicový cukor
1 kgzemiaky
grilovacie korenie podľa chuti
olivový olej na pokvapkanie
1 ksjarná cibuľka
Postup
Žĺtky dáme do misy a za stáleho šľahania metličkou pridávame po kvapkách rastlinný olej. Potom primiešame čerstvo vylisovanú šťavu z citróna, dochutíme soľou, korením a pridáme najemno nakrájanú uhorku, papriku a cibuľu.
Tatarskú omáčku podľa chuti osladíme trochou cukru.
Zemiaky umyjeme, osušíme a nakrájame na mesiačiky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie. Posypeme soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 až 20 minút. Zemiaky podávame s domácou tatarkou. Doplniť ich môžeme nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre