Pečené zemiaky s domácou tatarkou

Pečené zemiaky s domácou tatarkou

Pečené zemiaky s domácou tatarkou sú možno jednoduchým receptom, ale je to veľmi obľúbená kombinácia všetkých vekových kategórií. Ak si dáte tú námahu a vyrobíte si vlastnú tatarku, bude to aj o poznanie zdravší recept bez umelých prísad a konzervantov. Z čoho a ako ju pripraviť sa dozviete v našom recepte.

Ingrediencie

  • 4 ksžĺtky

  • 300 mlrastlinný olej

  • 1 kscitrón

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 kskyslá uhorka

  • 1 ksmalá červená paprika

  • 1 ksmalá cibuľa

  • 1 ČLkrupicový cukor

  • 1 kgzemiaky

  • grilovacie korenie podľa chuti

  • olivový olej na pokvapkanie

  • 1 ksjarná cibuľka

Postup

  1. Žĺtky dáme do misy a za stáleho šľahania metličkou pridávame po kvapkách rastlinný olej. Potom primiešame čerstvo vylisovanú šťavu z citróna, dochutíme soľou, korením a pridáme najemno nakrájanú uhorku, papriku a cibuľu.

  2. Tatarskú omáčku podľa chuti osladíme trochou cukru.

  3. Zemiaky umyjeme, osušíme a nakrájame na mesiačiky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie. Posypeme soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 až 20 minút. Zemiaky podávame s domácou tatarkou. Doplniť ich môžeme nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.