Petržlenové rizoto s paradajkami
V hlavnej úlohe každého rizota je ryža. Petržlenové rizoto s paradajkami je obohatené aj o lieskové oriešky, parmezán a biele víno, ktoré sa postarajú o jeho výnimočnú chuť. Jeho príprava nie je náročná a uvaríte si chutný obed alebo večeru takmer bez námahy.
Ingrediencie
2 PLolivový olej
1 strúčikcesnaku
1 ksšalotka
150 garborio ryža
100 mlbiele víno
1 lzeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať
Na pesto
100 ghladkolistý petržlen (čerstvá vňať)
1 PLnasekané lieskové orechy
150 mlolivový olej
1 PLnastrúhaný parmezán
Na dokončenie
100 gparadajky
50 gmaslo
parmezán na posypanie
Postup
Na olivovom oleji orestujeme do sklovita jemne nasekaný cesnak a šalotku. Pridáme ryžu a krátko spoločne pečieme. Podlejeme bielym vínom a necháme ho zredukovať. Potom postupne podlievame vývarom a za stáleho miešania varíme do mäkka. Rizoto ochutíme soľou a korením.
Lístky petržlenu, oriešky, olivový olej a parmezán rozmixujeme do hladka.
Do pripraveného rizota postupne vmiešame petržlenové pesto a prekrojené paradajky. Spoločne prehrejeme na panvici. Na záver do rizota pridáme kúsky masla a strúhaný parmezán na zjemnenie. Ozdobíme lístkami čerstvého petržlenu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre