Petržlenové rizoto s paradajkami

Petržlenové rizoto s paradajkami

V hlavnej úlohe každého rizota je ryža. Petržlenové rizoto s paradajkami je obohatené aj o lieskové oriešky, parmezán a biele víno, ktoré sa postarajú o jeho výnimočnú chuť. Jeho príprava nie je náročná a uvaríte si chutný obed alebo večeru takmer bez námahy.

Ingrediencie

  • 2 PLolivový olej

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 ksšalotka

  • 150 garborio ryža

  • 100 mlbiele víno

  • 1 lzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvá petržlenová vňať

Na pesto

  • 100 ghladkolistý petržlen (čerstvá vňať)

  • 1 PLnasekané lieskové orechy

  • 150 mlolivový olej

  • 1 PLnastrúhaný parmezán

Na dokončenie

  • 100 gparadajky

  • 50 gmaslo

  • parmezán na posypanie

Postup

  1. Na olivovom oleji orestujeme do sklovita jemne nasekaný cesnak a šalotku. Pridáme ryžu a krátko spoločne pečieme. Podlejeme bielym vínom a necháme ho zredukovať. Potom postupne podlievame vývarom a za stáleho miešania varíme do mäkka. Rizoto ochutíme soľou a korením.

  2. Lístky petržlenu, oriešky, olivový olej a parmezán rozmixujeme do hladka.

  3. Do pripraveného rizota postupne vmiešame petržlenové pesto a prekrojené paradajky. Spoločne prehrejeme na panvici. Na záver do rizota pridáme kúsky masla a strúhaný parmezán na zjemnenie. Ozdobíme lístkami čerstvého petržlenu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.