Pikantná polievka s kokosovým mliekom
Pikantná polievka s kokosovým mliekom poteší všetkých milovníkov ázijskej kuchyne. O jej výraznú chuť sa postará chilli pasta domácej výroby a tiež aj chilli paprička v zeleninovom základe. Zjemnenie celkovej chute, ale zvýraznenie jej exotickej stránky docielite pridaním kokosového mlieka.
Na pastu
4 strúčikycesnaku
4 cmčerstvý zázvor
4 ksčervenej chilli papričky
2 ksšalotka
2 PLrybia omáčka
2 PLrybí olej
2 PLrepkový olej
2 PLnepražené arašidy
Na polievku
100 gryžové rezance
2 ksmrkva
1 ksčervená cibuľa
1 kschilli papričky
100 gbrokolica
500 mlkurací vývar
400 mlkokosové mlieko
soľ podľa chuti
5 vetvičiekthajská bazalka
Postup
Cesnak, zázvor, chilli papričku a šalotku očistíme, olúpeme a nakrájame nadrobno. Spoločne s rybou omáčkou, olejom a arašidmi vložíme do mixéru, rozmixujeme na jemnú pastu, preložíme do misky a uložíme do chladničky.
Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale, potom ich precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Mrkvu a červenú cibuľu olúpeme, mrkvu a chilli nakrájame na kolieska, cibuľu na mesiačiky a brokolicu rozoberieme na menšie ružičky.
V hrnci privedieme k varu kurací vývar spoločne s nakrájanou mrkvou, pridáme kokosové mlieko, brokolicu a červenú cibuľu. Všetko varíme asi 10 minút, potom dochutíme chilli pastou a soľou. Pri podávaní dáme do misiek najskôr rezance, potom zalejeme polievkou a ozdobíme thajskou bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre