Pikantná polievka s kokosovým mliekom

Pikantná polievka s kokosovým mliekom

Pikantná polievka s kokosovým mliekom poteší všetkých milovníkov ázijskej kuchyne. O jej výraznú chuť sa postará chilli pasta domácej výroby a tiež aj chilli paprička v zeleninovom základe. Zjemnenie celkovej chute, ale zvýraznenie jej exotickej stránky docielite pridaním kokosového mlieka.

Na pastu

  • 4 strúčikycesnaku

  • 4 cmčerstvý zázvor

  • 4 ksčervenej chilli papričky

  • 2 ksšalotka

  • 2 PLrybia omáčka

  • 2 PLrybí olej

  • 2 PLrepkový olej

  • 2 PLnepražené arašidy

Na polievku

  • 100 gryžové rezance

  • 2 ksmrkva

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 kschilli papričky

  • 100 gbrokolica

  • 500 mlkurací vývar

  • 400 mlkokosové mlieko

  • soľ podľa chuti

  • 5 vetvičiekthajská bazalka

Postup

  1. Cesnak, zázvor, chilli papričku a šalotku očistíme, olúpeme a nakrájame nadrobno. Spoločne s rybou omáčkou, olejom a arašidmi vložíme do mixéru, rozmixujeme na jemnú pastu, preložíme do misky a uložíme do chladničky.

  2. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale, potom ich precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

  3. Mrkvu a červenú cibuľu olúpeme, mrkvu a chilli nakrájame na kolieska, cibuľu na mesiačiky a brokolicu rozoberieme na menšie ružičky.

  4. V hrnci privedieme k varu kurací vývar spoločne s nakrájanou mrkvou, pridáme kokosové mlieko, brokolicu a červenú cibuľu. Všetko varíme asi 10 minút, potom dochutíme chilli pastou a soľou. Pri podávaní dáme do misiek najskôr rezance, potom zalejeme polievkou a ozdobíme thajskou bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Ázia
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.