Pinsa marinara

Pinsa marinara

Nenechajte sa zmiasť, pinsa marinara nie je pizza. A hoci veľmi podobne vyzerá, nie je to to isté. Tradičná pinsa sa pripravuje z troch druhov múky a tradičnej a dlhej fermentácie. Jej korenie siahajú do starovekého Ríma a postupne sa jej recept zmenil na ľahšie a nadýchanejšie cesto. Ďalším charakteristickým znakom je tvar, pokiaľ pizza je okrúhla, pinsa má skôr tvar oválu. Keď máte hotové cesto, pinsu stačí dokončiť podľa nášho receptu a chuť tejto dobroty si môžete vychutnať aj v pohodlí a doma.

Ingrediencie

  • 1 baleniecesto na pinsu (k ohriatiu)

  • 1 PLextra panenský olivový olej

  • 100 gsekané paradajky v konzerve

  • 2 kszrelé čerstvé paradajky

  • 6 ksančovičky

  • 2 ČLkapary

  • čerstvá bazalka na ozdobenie

Postup

  1. Pinsu potrieme na povrchu olivovým olejom a sekanými paradajkami.

  2. Na povrch rozložíme nakrájané paradajky a pečieme pri 220 °C asi 15 minút. Vyberieme z rúry a pridáme ančovičky, kapary a bazalku. Ihneď servírujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.