Pinsa marinara
Nenechajte sa zmiasť, pinsa marinara nie je pizza. A hoci veľmi podobne vyzerá, nie je to to isté. Tradičná pinsa sa pripravuje z troch druhov múky a tradičnej a dlhej fermentácie. Jej korenie siahajú do starovekého Ríma a postupne sa jej recept zmenil na ľahšie a nadýchanejšie cesto. Ďalším charakteristickým znakom je tvar, pokiaľ pizza je okrúhla, pinsa má skôr tvar oválu. Keď máte hotové cesto, pinsu stačí dokončiť podľa nášho receptu a chuť tejto dobroty si môžete vychutnať aj v pohodlí a doma.
Ingrediencie
1 baleniecesto na pinsu (k ohriatiu)
1 PLextra panenský olivový olej
100 gsekané paradajky v konzerve
2 kszrelé čerstvé paradajky
6 ksančovičky
2 ČLkapary
čerstvá bazalka na ozdobenie
Postup
Pinsu potrieme na povrchu olivovým olejom a sekanými paradajkami.
Na povrch rozložíme nakrájané paradajky a pečieme pri 220 °C asi 15 minút. Vyberieme z rúry a pridáme ančovičky, kapary a bazalku. Ihneď servírujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre