Zdroj: Unsplash
Piškótový koláč s čučoriedkami
Lahodný a svieži piškótový koláč s bobuľkami zachutí celej rodine. Presvedčte sa sami!
Ingrediencie
9 ksželatína
Na krém
250 gmascarpone
200 gpráškový cukor
500 gtvaroh
100 gsmotana na šľahanie (40%)
375 gpiškóty - okrúhle
Na čučoriedkové pyré
300 gčučoriedky
100 gpráškový cukor
čerstvá mäta
gčučoriedky - na podávanie
Postup
Mascarpone a cukor vyšľaháme do hladkého krému, do ktorého postupne zašľaháme tvaroh.
Potom opatrne pridáme vyšľahanú smotanu. Krém rozdelíme na tri rovnaké časti.
Želatínu namočíme v troch miskách po 3 plátkoch v studenej vode.
Dno tortovej formy s priemerom asi 20 cm vyložíme piškótami.
Čučoriedky a cukor dáme do rajnice a privedieme k varu, varíme asi 10 minút.
Vzniknuté pyré prepasírujeme cez jemné sitko a rozdelíme na dve časti v pomere 2 : 1.
Postupne zafarbíme krémy, 1 dávku želatíny vytlačíme do vody, rozmiešame ju vo väčšom množstve teplého pyré a premiešame s 1 dávkou tvarohového krému.
Nalejeme na piškótový základ, poukladáme piškóty a vložíme do chladničky. Postup opakujeme s menším množstvom pyré a opäť nalejeme na piškóty.
Poslednú vrstvu krému nefarbíme, krém premiešame s vytlačenou želatínou premiešanou s trochou horúcej vody a poukladáme piškóty.
Celú tortu dáme stuhnúť do chladničky. Dozdobíme čučoriedkami a čerstvou mätou, môžeme zľahka pocukrovať. Mňam!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre