Piškótový koláč s čučoriedkami

Zdroj: Unsplash

Piškótový koláč s čučoriedkami

Lahodný a svieži piškótový koláč s bobuľkami zachutí celej rodine. Presvedčte sa sami!

Ingrediencie

  • 9 ksželatína

Na krém

  • 250 gmascarpone

  • 200 gpráškový cukor

  • 500 gtvaroh

  • 100 gsmotana na šľahanie (40%)

  • 375 gpiškóty - okrúhle

Na čučoriedkové pyré

  • 300 gčučoriedky

  • 100 gpráškový cukor

  • čerstvá mäta

  • gčučoriedky - na podávanie

Postup

  1. Mascarpone a cukor vyšľaháme do hladkého krému, do ktorého postupne zašľaháme tvaroh.

  2. Potom opatrne pridáme vyšľahanú smotanu. Krém rozdelíme na tri rovnaké časti.

  3. Želatínu namočíme v troch miskách po 3 plátkoch v studenej vode.

  4. Dno tortovej formy s priemerom asi 20 cm vyložíme piškótami.

  5. Čučoriedky a cukor dáme do rajnice a privedieme k varu, varíme asi 10 minút.

  6. Vzniknuté pyré prepasírujeme cez jemné sitko a rozdelíme na dve časti v pomere 2 : 1.

  7. Postupne zafarbíme krémy, 1 dávku želatíny vytlačíme do vody, rozmiešame ju vo väčšom množstve teplého pyré a premiešame s 1 dávkou tvarohového krému.

  8. Nalejeme na piškótový základ, poukladáme piškóty a vložíme do chladničky. Postup opakujeme s menším množstvom pyré a opäť nalejeme na piškóty.

  9. Poslednú vrstvu krému nefarbíme, krém premiešame s vytlačenou želatínou premiešanou s trochou horúcej vody a poukladáme piškóty.

  10. Celú tortu dáme stuhnúť do chladničky. Dozdobíme čučoriedkami a čerstvou mätou, môžeme zľahka pocukrovať. Mňam!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Zákusky
Koláče
Bezmäsité jedlá
Dezerty
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.