Plnená bravčová panenka s tekvicovo-zemiakovým pyré

Plnená bravčová panenka s tekvicovo-zemiakovým pyré

Plnená bravčová panenka s tekvicovo-zemiakovým pyré vo vás prebudí gurmána, ktorý doteraz možno sladko driemal. Jemné a šťavnaté mäso je naplnené zmesou hrušiek, sušených marhúľ, vlašských orechov či syra s modrou plesňou. Nechajte sa prekvapiť ich harmonickým spojením.

Ingrediencie

  • 2 ksšalotka

  • 2 kshruška

  • 1 PLslané maslo

  • 60 gsušené marhule

  • 40 gvlašské orechy

  • 200 mlbiele víno

  • 800 gbravčová panenka

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 100 gsyr s modrou plesňou

  • 3 vetvičkyčerstvý rozmarín

  • 2 ČLolivový olej

  • 300 mlkurací vývar

Na tekvicovo-zemiakové pyré

  • 500 gzemiaky

  • 500 gtekvica Hokkaido

  • soľ podľa chuti

  • 80 gmaslo

Postup

  1. Olúpanú šalotku nadrobno nakrájame. Hrušky nakrájame na kocky. Na rozohriatom masle orestujeme šalotku dosklovita a potom prisypeme hrušky, sušené marhule a orechy.

  2. Po chvíľke všetko zalejeme bielym vínom a necháme dusiť. Medzitým panenku očistíme od blán a pozdĺžne ju rozrežeme. Osolíme a okoreníme z oboch strán.

  3. Hruškovú zmes osolíme, necháme trocha vychladnúť a naplníme ňou panenku. Pridáme rozdrobený syr s modrou plesňou a vetvičku rozmarínu.

  4. Panenku stočíme do rolády, zaviažeme špagátom, preložíme ju do pekáča, pokvapkáme olejom a pridáme zvyšný rozmarín a sušené marhule.

  5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 15 minút. Potom podlejeme vývarom a ešte ďalších 10 minút dopekáme. Vyberieme z rúry a necháme prikryté asi 10 minút odpočívať.

  6. Zemiaky a tekvicu nakrájame na kocky a varíme ich v osolenej vode do mäkka. Potom precedíme, pridáme maslo a roztlačíme na kašu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.