Plnená bravčová panenka s tekvicovo-zemiakovým pyré
Plnená bravčová panenka s tekvicovo-zemiakovým pyré vo vás prebudí gurmána, ktorý doteraz možno sladko driemal. Jemné a šťavnaté mäso je naplnené zmesou hrušiek, sušených marhúľ, vlašských orechov či syra s modrou plesňou. Nechajte sa prekvapiť ich harmonickým spojením.
Ingrediencie
2 ksšalotka
2 kshruška
1 PLslané maslo
60 gsušené marhule
40 gvlašské orechy
200 mlbiele víno
800 gbravčová panenka
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
100 gsyr s modrou plesňou
3 vetvičkyčerstvý rozmarín
2 ČLolivový olej
300 mlkurací vývar
Na tekvicovo-zemiakové pyré
500 gzemiaky
500 gtekvica Hokkaido
soľ podľa chuti
80 gmaslo
Postup
Olúpanú šalotku nadrobno nakrájame. Hrušky nakrájame na kocky. Na rozohriatom masle orestujeme šalotku dosklovita a potom prisypeme hrušky, sušené marhule a orechy.
Po chvíľke všetko zalejeme bielym vínom a necháme dusiť. Medzitým panenku očistíme od blán a pozdĺžne ju rozrežeme. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
Hruškovú zmes osolíme, necháme trocha vychladnúť a naplníme ňou panenku. Pridáme rozdrobený syr s modrou plesňou a vetvičku rozmarínu.
Panenku stočíme do rolády, zaviažeme špagátom, preložíme ju do pekáča, pokvapkáme olejom a pridáme zvyšný rozmarín a sušené marhule.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 15 minút. Potom podlejeme vývarom a ešte ďalších 10 minút dopekáme. Vyberieme z rúry a necháme prikryté asi 10 minút odpočívať.
Zemiaky a tekvicu nakrájame na kocky a varíme ich v osolenej vode do mäkka. Potom precedíme, pridáme maslo a roztlačíme na kašu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre