Plnená cibuľa pečená v slanine
Cibuľu konzumujeme v rôznych podobách, ale plnená cibuľa pečená v slanine je celkom iný level. Najlepšia časť je práve obal z chrumkavej slaniny, ktorá pečením nasaje chuť a vôňu rozmarínu. Určite odporúčame vyskúšať.
Ingrediencie
6 ksväčšia cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
1 strúčikcesnaku
7 vetvičiekčerstvý rozmarín
olivový olej
2 PLmaslo
3 PLgrécky jogurt
6 plátkovanglická slanina
Postup
Cibuľu olúpeme a 15 minút ich povaríme vo vode. Vyberieme a pokým sú stále teplé, odrežeme im vrchnú časť a opatrne ju vydlabeme. Vydlabanú hmotu nakrájame, dochutíme soľou a korením, prelisovaným cesnakom a nasekaným rozmarínom. Zmes orestujeme na olivovom oleji.
K zmesi pridáme 2 lyžice masla a necháme ho rozpustiť. Nakoniec vmiešame jogurt, dôkladne ho premiešame. Zmes odstavíme zo sporáka a necháme 5 až 10 minút odležať.
Cibule umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie a každú z nich obtočíme plátkom slaniny, ktorý zaistíme vetvičkou rozmarínu. Potom ich naplníme cibuľovou zmesou s jogurtom a pečieme v rúre rozohriatej na 190 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre