Plnená cibuľa pečená v slanine

Plnená cibuľa pečená v slanine

Cibuľu konzumujeme v rôznych podobách, ale plnená cibuľa pečená v slanine je celkom iný level. Najlepšia časť je práve obal z chrumkavej slaniny, ktorá pečením nasaje chuť a vôňu rozmarínu. Určite odporúčame vyskúšať.

Ingrediencie

  • 6 ksväčšia cibuľa

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 strúčikcesnaku

  • 7 vetvičiekčerstvý rozmarín

  • olivový olej

  • 2 PLmaslo

  • 3 PLgrécky jogurt

  • 6 plátkovanglická slanina

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a 15 minút ich povaríme vo vode. Vyberieme a pokým sú stále teplé, odrežeme im vrchnú časť a opatrne ju vydlabeme. Vydlabanú hmotu nakrájame, dochutíme soľou a korením, prelisovaným cesnakom a nasekaným rozmarínom. Zmes orestujeme na olivovom oleji.

  2. K zmesi pridáme 2 lyžice masla a necháme ho rozpustiť. Nakoniec vmiešame jogurt, dôkladne ho premiešame. Zmes odstavíme zo sporáka a necháme 5 až 10 minút odležať.

  3. Cibule umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie a každú z nich obtočíme plátkom slaniny, ktorý zaistíme vetvičkou rozmarínu. Potom ich naplníme cibuľovou zmesou s jogurtom a pečieme v rúre rozohriatej na 190 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Chuťovky
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.