Plnená paprika so zeleninou

Plnená paprika so zeleninou

Plnená paprika je stálica domácich receptárov. Pripravte si ju však tentokrát trochu inak, zapečte ju na zeleninovej zmesi, ktorá pečením vytvorí omáčku. S chutnými prísadami ako bobkové listy, škorica alebo vínny ocot bude chutiť skvele a bude to pozmenený gurmánsky zážitok.

Ingrediencie

  • 100 gcibuľa

  • 150 gmrkva

  • 70 gpetržlen

  • 100 gzeler

  • 4 PLslnečnicový olej

  • 1 ČLcukor

  • 1 PLvínny ocot

  • 40 gparadajkový pretlak

  • 3 ksbobkový list

  • 1 kscelá škorica

  • 250 gkrájané konzervované paradajky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 6 ksbiela paprika

  • 100 ganglická slanina

  • 200 gmleté mäso mix

  • 1 ČLmletá rasca

Postup

  1. Cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler očistíme, olúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci nahrejeme olej, pridáme pripravenú zeleninu a restujeme asi 10 minút. Primiešame cukor, ocot, pretlak, pridáme bobkové listy, škoricu a restujeme ďalšiu minútu. Nakoniec podlejeme 400 ml vody, vmiešame paradajky, soľ a korenie. Varíme asi 10 minút.

  2. Paprikám odrežeme vrchné časti a odstránime semienka. Do väčšej misy dáme nakrájanú slaninu, pridáme mleté mäso, rascu, soľ a korenie, všetko premiešame.

  3. Hotovou mäsovou zmesou naplníme papriky. Omáčku premiestnime do pekáča a vložíme do nej všetky plnené papriky.

  4. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 45 minút. Vyberieme z rúry a necháme 15 minút odležať. K servírovaniu sa hodí napríklad varený bulgur. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.