Plnená paprika so zeleninou
Plnená paprika je stálica domácich receptárov. Pripravte si ju však tentokrát trochu inak, zapečte ju na zeleninovej zmesi, ktorá pečením vytvorí omáčku. S chutnými prísadami ako bobkové listy, škorica alebo vínny ocot bude chutiť skvele a bude to pozmenený gurmánsky zážitok.
Ingrediencie
100 gcibuľa
150 gmrkva
70 gpetržlen
100 gzeler
4 PLslnečnicový olej
1 ČLcukor
1 PLvínny ocot
40 gparadajkový pretlak
3 ksbobkový list
1 kscelá škorica
250 gkrájané konzervované paradajky
soľ
mleté čierne korenie
6 ksbiela paprika
100 ganglická slanina
200 gmleté mäso mix
1 ČLmletá rasca
Postup
Cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler očistíme, olúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci nahrejeme olej, pridáme pripravenú zeleninu a restujeme asi 10 minút. Primiešame cukor, ocot, pretlak, pridáme bobkové listy, škoricu a restujeme ďalšiu minútu. Nakoniec podlejeme 400 ml vody, vmiešame paradajky, soľ a korenie. Varíme asi 10 minút.
Paprikám odrežeme vrchné časti a odstránime semienka. Do väčšej misy dáme nakrájanú slaninu, pridáme mleté mäso, rascu, soľ a korenie, všetko premiešame.
Hotovou mäsovou zmesou naplníme papriky. Omáčku premiestnime do pekáča a vložíme do nej všetky plnené papriky.
Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 45 minút. Vyberieme z rúry a necháme 15 minút odležať. K servírovaniu sa hodí napríklad varený bulgur. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre