Plnené bataty s cícerom a kapustovým šalátom
Pestré farebne aj chuťovo. Také sú plnené bataty s cícerom a kapustovým šalátom. Bataty sú skvelé a univerzálne použiteľné. V tomto recepte je ich šupka žiaduca, ale pokiaľ môžete, jedzte ich s ňou aj inokedy, pretože je plná diétnej vlákniny ako aj samotná hľuza. Je to skvelé a sýte jedlo, ktoré je pripravené z pestrej zmesi zeleniny.
Na plnené bataty
4 ksväčšie bataty
2 PLolivový olej
1 kscibuľa nakrájaná na drobno
2 ksčervené chilli papričky zbavené semienok a nakrájané na drobno
2 strúčikyprelisovaného cesnaku
800 gdrvené paradajky v konzerve
1 štipkakrupicový cukor
800 gscedený a prepláchnutý cícer v slanom náleve
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Na kapustový šalát
1 ksčervená kapusta (asi 1/6 hlávky)
50 mlčervený vínny ocot
2 PLtrstinový cukor
soľ
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
50 mlolivový olej
Na dokončenie
jarná cibuľka
čerstvá pažítka
Postup
Bataty umyjeme, prepichneme vidličkou a pečieme pri 190 °C asi 45 minút.
Na panvici opečieme na oleji cibuľu, pridáme chilli s cesnakom, paradajky, 125 ml vody a cukor. Varíme asi 5 minút. Potom pridáme cícer a varíme ďalších 10 minút. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Kapustu nastrúhame na hrubo. V mise zmiešame ocot, cukor, soľ a šťavu z citróna. Prilejeme trochu teplej vody, rozmiešame a nakoniec zašľaháme olej. Pripravenú zálievku vlejeme do misy ku kapuste a premiešame, necháme krátko odležať.
Upečené bataty pozdĺžne prekrojíme a otvoríme, vidličkou trochu poškrábeme dužinu, osolíme a okoreníme. Potom ich naplníme cícerovou zmesou, kapustovým šalátom a posypeme na jemno nasekanou jarnou cibuľkou a pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre