Plnené kapustné listy

Plnené kapustné listy

Plnené kapustné listy patria k najobľúbenejším jedlám, ktoré milujú všetky generácie. Ak chcete pripraviť jedlo pre celú rodinu, napríklad na oslavu, pri ktorej sa zídu viaceré generácie, toto jedlo zaboduje u všetkých fanúšikov mäsových jedál.

Ingrediencie

  • 500 gbravčové mleté mäso

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 1 ksvajce

  • soľ

  • 1/2 ČLmleté nové korenie

  • 5 ksdrvený klinček

  • 1/2 kscitrónová kôra z polovice citróna

  • 1 ksna kocky nakrájaná žemľa

  • 1 hlávkabiela kapusta

  • 2 PLmaslo

Postup

  1. Mäso zmiešame so 100 ml smotany, vajcom, soľou, korením a citrónovou kôrou. Premiešame a pridáme kocky žemle.

  2. Hlávky kapusty povaríme v osolenej vode 15 minút a olúpeme z nej 6 listov, z ktorých vyrežeme pevnejšiu časť. Do listov rozdelíme mäsovú zmes.

  3. Listy pevne zabalíme, vložíme do pekáča a poukladáme na vrch plátky masla. Zalejeme zvyšnou smotanou a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.