Plnené kapustové listy

Plnené kapustové listy

Plnené kapustové listy pripomínajú jedlo z babičkinej kuchyne, ale malú drobnosť sme na nich predsa zmenili. Do plnky sme pridali zeler a mrkvu, ktoré jedlu dodajú intenzívnejšiu zeleninovú chuť.

Ingrediencie

  • 200 gguľatozrnná ryža

  • soľ podľa chuti

  • 1 ksmrkva

  • 1/4 kszeler

  • 1 kscibuľa

  • 1 hlávkakapusta

  • 2 PLrastlinný olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ksbobkový list

  • 500 mlparadajková passata

  • 400 gmleté mäso

  • 2 ksvajcia

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Ryžu prepláchneme a uvaríme v mierne osolenej vode na skus. Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame na drobné kúsky a zeler nahrubo nastrúhame. Z hlávky kapusty vykrojíme hlúb, jednotlivé listy oddelíme a sparíme vo vriacej vode. Ihneď ich schladíme v ľadovej vode.

  2. Na panvici rozohrejeme olej a pečieme cibuľu, mrkvu a zeler do zlatista. Pridáme prelisovaný cesnak, bobkový list a 250 ml paradajkovej passaty. Dusíme pod pokrievkou 10 minút. Potom všetko premiestnime do misy, pridáme mäso, vajce, uvarenú ryžu a premiešame. Osolíme a okoreníme.

  3. Doprostred každého listu kapusty dáme asi 2 až 3 lyžice náplne a vytvoríme závitok. Všetky závitky potom ukladáme spojom dole do zapekacej misy, prelejeme zvyšnou omáčkou, osolíme a podlejeme vodou tak, aby siahala do polovice závitkov.

  4. Pečieme pri 170 °C asi 25 minút do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.