Plnené kapustové listy
Plnené kapustové listy pripomínajú jedlo z babičkinej kuchyne, ale malú drobnosť sme na nich predsa zmenili. Do plnky sme pridali zeler a mrkvu, ktoré jedlu dodajú intenzívnejšiu zeleninovú chuť.
Ingrediencie
200 gguľatozrnná ryža
soľ podľa chuti
1 ksmrkva
1/4 kszeler
1 kscibuľa
1 hlávkakapusta
2 PLrastlinný olej
2 strúčikycesnaku
1 ksbobkový list
500 mlparadajková passata
400 gmleté mäso
2 ksvajcia
mleté čierne korenie
Postup
Ryžu prepláchneme a uvaríme v mierne osolenej vode na skus. Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame na drobné kúsky a zeler nahrubo nastrúhame. Z hlávky kapusty vykrojíme hlúb, jednotlivé listy oddelíme a sparíme vo vriacej vode. Ihneď ich schladíme v ľadovej vode.
Na panvici rozohrejeme olej a pečieme cibuľu, mrkvu a zeler do zlatista. Pridáme prelisovaný cesnak, bobkový list a 250 ml paradajkovej passaty. Dusíme pod pokrievkou 10 minút. Potom všetko premiestnime do misy, pridáme mäso, vajce, uvarenú ryžu a premiešame. Osolíme a okoreníme.
Doprostred každého listu kapusty dáme asi 2 až 3 lyžice náplne a vytvoríme závitok. Všetky závitky potom ukladáme spojom dole do zapekacej misy, prelejeme zvyšnou omáčkou, osolíme a podlejeme vodou tak, aby siahala do polovice závitkov.
Pečieme pri 170 °C asi 25 minút do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre