Plnené papriky s quinou
Zdravé a chutné plnené papriky s quinoou si môžete dopriať po celý rok. Toto jedlo obsahuje značné množstvo zeleniny a ešte aj superpotravinu, akou je quinoa. Jej správny slovenský názov je mrlík čilský, ale asi všetci ju poznáme najmä ako quinou. Nič to však nemení na fakte, že je bezlepková a ľahko stráviteľná.
Ingrediencie
200 gquinoa
soľ
4 ksčervená paprika
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
1/4 ksmrkva
2 PLolivový olej
2 ksparadajky
200 gčervená sterilizovaná fazuľa
80 gsyr feta
1 ČLcelá rasca
1 ČLmletá červená sladká paprika
1/4 hrsťnasekaná čerstvá petržlenová vňať
6 vetvičiekčerstvý tymián
mleté čierne korenie
Postup
Quinou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Paprikám odkrojíme vrchnú časť, ktorú si odložíme a odstránime všetky semienka. Papriky povaríme v osolenej vriacej vode asi 4 minúty. Zlejeme ich, ochladíme v studenej vode a osušíme.
Cibuľu, cesnak, mrkvu nakrájame na kocky, na olivovom oleji restujeme asi 2 minúty. Potom nakrájame paradajky, zbavíme ich semienok a vložíme do misy. Pridáme orestovaný cesnak s cibuľou a mrkvou.
K paradajkám s orestovanou zeleninou pridáme fazuľu, uvarenú quinou, kocky syra, rascu, papriku, nasekanú petržlenovú vňať, lístky tymiánu, soľ, korenie a všetko premiešame.
Pripravenou zmesou naplníme papriky, prikryjeme ich odloženou vrchnou časťou a pokvapkáme olejom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre