Plnené papriky s quinou

Plnené papriky s quinou

Zdravé a chutné plnené papriky s quinoou si môžete dopriať po celý rok. Toto jedlo obsahuje značné množstvo zeleniny a ešte aj superpotravinu, akou je quinoa. Jej správny slovenský názov je mrlík čilský, ale asi všetci ju poznáme najmä ako quinou. Nič to však nemení na fakte, že je bezlepková a ľahko stráviteľná.

Ingrediencie

  • 200 gquinoa

  • soľ

  • 4 ksčervená paprika

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1/4 ksmrkva

  • 2 PLolivový olej

  • 2 ksparadajky

  • 200 gčervená sterilizovaná fazuľa

  • 80 gsyr feta

  • 1 ČLcelá rasca

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1/4 hrsťnasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • 6 vetvičiekčerstvý tymián

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Quinou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Paprikám odkrojíme vrchnú časť, ktorú si odložíme a odstránime všetky semienka. Papriky povaríme v osolenej vriacej vode asi 4 minúty. Zlejeme ich, ochladíme v studenej vode a osušíme.

  2. Cibuľu, cesnak, mrkvu nakrájame na kocky, na olivovom oleji restujeme asi 2 minúty. Potom nakrájame paradajky, zbavíme ich semienok a vložíme do misy. Pridáme orestovaný cesnak s cibuľou a mrkvou.

  3. K paradajkám s orestovanou zeleninou pridáme fazuľu, uvarenú quinou, kocky syra, rascu, papriku, nasekanú petržlenovú vňať, lístky tymiánu, soľ, korenie a všetko premiešame.

  4. Pripravenou zmesou naplníme papriky, prikryjeme ich odloženou vrchnou časťou a pokvapkáme olejom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Bezlepkové jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.