Plnený hermelín

Plnený hermelín

Plnený hermelín je lákadlom sviatočného stola. Hodí sa na každú oslavu, pretože kto by nemal rád syr, však? Zásadou je z dvoch syrov vyrobiť malé kúsky tak akurát vhodné ako chuťovka do úst a ozdobiť ich rôznymi spôsobmi. Na servírovacom podnose potom vytvoria krásnu mozaiku.

Ingrediencie

  • 2 kshermelín syr

  • 150 gtatarská omáčka

  • 100 gmaslo

  • 100 gnasekané orechy

  • 5 strúčikovaž 10 strúčikov cesnaku

  • 5 vetvičiekčerstvá petržlenová vňať

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 6 ksorechy (polovičky jadier)

Postup

  1. Syry pozdĺžne prekrojíme na dve časti a vnútro vydlabeme. K tejto hmote pridáme maslo, 100 g tatárskej omáčky, prelisovaný cesnak, nadrobno nasekané orechy a všetko premiešame. Vzniknutou zmesou naplníme jednu hermelínovú „misku“, prekryjeme druhou a pevne pritlačíme.

  2. Naplnené hermelíny zabalíme do alobalu alebo mikroténového vrecka a necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Pred podávaním každý hermelín pokrájame na 8 trojuholníkov a strany (rezné plochy) potrieme zvyšnou tatárskou omáčkou. Časť trojuholníčkov ozdobíme polovicou vlašského orecha, časť nasekanou petržlenovou vňaťou a časť mletou červenou sladkou paprikou. Podávame ako výbornú chuťovku k vínu alebo pivu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.