Plnený hermelín
Plnený hermelín je lákadlom sviatočného stola. Hodí sa na každú oslavu, pretože kto by nemal rád syr, však? Zásadou je z dvoch syrov vyrobiť malé kúsky tak akurát vhodné ako chuťovka do úst a ozdobiť ich rôznymi spôsobmi. Na servírovacom podnose potom vytvoria krásnu mozaiku.
Ingrediencie
2 kshermelín syr
150 gtatarská omáčka
100 gmaslo
100 gnasekané orechy
5 strúčikovaž 10 strúčikov cesnaku
5 vetvičiekčerstvá petržlenová vňať
1 ČLmletá červená sladká paprika
6 ksorechy (polovičky jadier)
Postup
Syry pozdĺžne prekrojíme na dve časti a vnútro vydlabeme. K tejto hmote pridáme maslo, 100 g tatárskej omáčky, prelisovaný cesnak, nadrobno nasekané orechy a všetko premiešame. Vzniknutou zmesou naplníme jednu hermelínovú „misku“, prekryjeme druhou a pevne pritlačíme.
Naplnené hermelíny zabalíme do alobalu alebo mikroténového vrecka a necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Pred podávaním každý hermelín pokrájame na 8 trojuholníkov a strany (rezné plochy) potrieme zvyšnou tatárskou omáčkou. Časť trojuholníčkov ozdobíme polovicou vlašského orecha, časť nasekanou petržlenovou vňaťou a časť mletou červenou sladkou paprikou. Podávame ako výbornú chuťovku k vínu alebo pivu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre