Poctivý kurací vývar so závarkou

Poctivý kurací vývar so závarkou

Poctivý kurací vývar so závarkou je poctivý nielen surovinami, ale aj spôsobom prípravy. Varí sa pomaly pri nízkej teplote, priebežne sa z neho zbiera pena a nakoniec sa do neho pridá aj domáca závarka z cesta, ktorá vývar zahustí a dodá mu krajší vzhľad.

Na kurací vývar

  • 300 gkurací skelet

  • 2 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 1 ksmalá cibuľa

  • ligurček (zopár vetvičiek)

  • 1 ksbobkový list

  • 8 guľôčokcelé čierne korenie

  • soľ

Na závarku

  • 1 ksvajce

  • 120 ghrubá múka

  • soľ

Postup

  1. Do hrnca vložíme kurací skelet a zeleninu, všetko zalejeme 1,5 litrom studenej vody a privedieme takmer k varu. Na hladine sa začne tvoriť pena, ktorú postupne zbierame, pokým nebude hladina čistá. Vývar pomaly varíme pri nízkej teplote asi 2 hodiny, potom ho precedíme.

  2. Zeleninu nakrájame a mäso oberieme. Všetko dáme späť do polievky. V miske zmiešame 1 vajce, 120 g hrubej múky a soľ. Vzniknuté cesto necháme odstáť, aby bolo tuhšie a potom ho nastrúhame do variacej sa polievky.

  3. Na záver pridáme hrášok a varíme asi 1 minútu. Pri podávaní ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.