Poctivý kurací vývar so závarkou
Poctivý kurací vývar so závarkou je poctivý nielen surovinami, ale aj spôsobom prípravy. Varí sa pomaly pri nízkej teplote, priebežne sa z neho zbiera pena a nakoniec sa do neho pridá aj domáca závarka z cesta, ktorá vývar zahustí a dodá mu krajší vzhľad.
Na kurací vývar
300 gkurací skelet
2 ksmrkva
1 kspetržlen
1 ksmalá cibuľa
ligurček (zopár vetvičiek)
1 ksbobkový list
8 guľôčokcelé čierne korenie
soľ
Na závarku
1 ksvajce
120 ghrubá múka
soľ
Postup
Do hrnca vložíme kurací skelet a zeleninu, všetko zalejeme 1,5 litrom studenej vody a privedieme takmer k varu. Na hladine sa začne tvoriť pena, ktorú postupne zbierame, pokým nebude hladina čistá. Vývar pomaly varíme pri nízkej teplote asi 2 hodiny, potom ho precedíme.
Zeleninu nakrájame a mäso oberieme. Všetko dáme späť do polievky. V miske zmiešame 1 vajce, 120 g hrubej múky a soľ. Vzniknuté cesto necháme odstáť, aby bolo tuhšie a potom ho nastrúhame do variacej sa polievky.
Na záver pridáme hrášok a varíme asi 1 minútu. Pri podávaní ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre