Zdroj: Shutterstock
Polievka z červenej šošovice
To, že sú polievky zdravé a že parádne zahrejú, viete. To, že sa vám polievky môžu zunovať, lebo dookola pripravujete tie isté, chápeme. Nechajte sa preto inšpirovať týmito netradičnými. Budete ich milovať.
Ingrediencie
250 gčervená šošovica
1 kscibuľa menšia
2 kszemiaky väčšie
2 lzeleninový vývar
2 dclsójové mlieko
3 ČLmletá rasca
3 ksbobkový list
1 PLsoľ
1 ČLmleté čierne korenie
čerstvý koriander (na servírovanie)
Postup
Šošovicu hodinu pred prípravou polievky namočíme do vody.
Cibuľu očistíme, ale necháme v celku, zemiaky očistíme a nastrúhame na kašovitú zmes.
Dáme variť vývar spolu s prepláchnutou šošovicou a celou cibuľou.
Po chvíli pridáme rascu, bobkový list, soľ a korenie, premiešame a necháme prejsť varom.
Nakoniec pridáme nastrúhané zemiaky a ešte asi 10 minút povaríme.
Potom z polievky vyberieme vyvarenú cibuľu a bobkový list a zľahka premixujeme.
Nakoniec pridáme sójové mlieko a necháme aspoň päť minút prevariť. Podávame s čerstvými lístkami koriandra.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre