Polievka z tekvice Hokkaido

Zdroj: Shutterstock

Polievka z tekvice Hokkaido

Navyše ju budete mať pripravenú do 30 minút! Zdravá a rýchla polievka, čo viac si priať?

Ingrediencie

  • 1 kstekvica Hokkaido

  • 70 gmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnak

  • 1 ČLkurkuma

  • 1 ksbobkový list

  • 3 kshviezdička badián

  • 1 ČLchilli korenie

  • 1 ČLsoľ

  • Na dochutenie: tekvicové semienka a tekvicový olej

Postup

  1. Tekvicu si rozpolíte a vydlabete stred.

  2. Potom tekvicu nakrájate na mesiačiky, poprípade mesiačiky na polky, podľa veľkosti hrnca.

  3. V hrnci si rozpálite maslo a orestujete cibuľu, ktorú poprášite korením kurkuma.

  4. Keď je cibuľa orestovaná dozlata, pridáte tekvicu hokkaido a zalejete studenou vodou. POZOR! Nepridajte veľa vody, aby bola polievka hustá. Stačí, ak voda zaleje tekvicu.

  5. Pridáte očistený strúčik cesnaku, kvietky badiánu a bobkový list a varíte 15 minút.

  6. Po 15 minútach osolíte, pridáte buď chilli pastu alebo mleté chilli a varíte ďalších 15 minút.

  7. Keď je tekvica mäkká, vyberiete badián aj bobkový list a tekvicu rozmixujete ponorným

  8. Na panvici si opražte tekvicové semienka, ktorými následne posypete polievku a pridáte tekvicový olej podľa chuti.

  9. TIP: Ak polievka nie je dostatočne hustá, pridajte jeden uvarený zemiak alebo uvarený bulgur a rozmixujte.

Ohodnoťte recept
Polievky
Hlavné jedlá
Večera
Bezlepkové jedlá
Bezmäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.