Zdroj: Shutterstock
Navyše ju budete mať pripravenú do 30 minút! Zdravá a rýchla polievka, čo viac si priať?
1 kstekvica Hokkaido
70 gmaslo
1 kscibuľa
1 strúčikcesnak
1 ČLkurkuma
1 ksbobkový list
3 kshviezdička badián
1 ČLchilli korenie
1 ČLsoľ
Na dochutenie: tekvicové semienka a tekvicový olej
Tekvicu si rozpolíte a vydlabete stred.
Potom tekvicu nakrájate na mesiačiky, poprípade mesiačiky na polky, podľa veľkosti hrnca.
V hrnci si rozpálite maslo a orestujete cibuľu, ktorú poprášite korením kurkuma.
Keď je cibuľa orestovaná dozlata, pridáte tekvicu hokkaido a zalejete studenou vodou. POZOR! Nepridajte veľa vody, aby bola polievka hustá. Stačí, ak voda zaleje tekvicu.
Pridáte očistený strúčik cesnaku, kvietky badiánu a bobkový list a varíte 15 minút.
Po 15 minútach osolíte, pridáte buď chilli pastu alebo mleté chilli a varíte ďalších 15 minút.
Keď je tekvica mäkká, vyberiete badián aj bobkový list a tekvicu rozmixujete ponorným
Na panvici si opražte tekvicové semienka, ktorými následne posypete polievku a pridáte tekvicový olej podľa chuti.
TIP: Ak polievka nie je dostatočne hustá, pridajte jeden uvarený zemiak alebo uvarený bulgur a rozmixujte.
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.