Pomaly dusené hovädzie s červenou repou a kôprom

Pomaly dusené hovädzie s červenou repou a kôprom

Výhodou dlho pripravovaných jedál, ktorým stačí napríklad pomalé dusenie je, že sa o ne v podstate nemusíte starať. Pozornosť si samozrejme zaslúžia, ale máte celé dlhé minúty na to, aby ste počas ich prípravy, stihli napríklad niečo upiecť. Tak sa pustite do pomaly duseného hovädzieho s červenou repou a kôprom a uvidíte, že bude celkom ľahké upiecť koláč i upratať skrinky v kuchyni.

Ingrediencie

  • 900 ghovädzí krk

  • 4 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 800 gčervená repa

  • 2 PLolej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ČLcelá rasca

  • 1 PLparadajkový pretlak

  • 2 ksbobkový list

  • 2 plechovka(po 400 g) nakrájané paradajky

  • 2 kschilli papričky

  • krupicový cukor

  • 1 hrsťčerstvý kôpor

Postup

  1. Mäso očistíme, osušíme papierovými obrúskami a nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme. Repu olúpeme a nakrájame na osminky.

  2. V hrnci rozohrejeme olej, orestujeme cibuľu, potom pridáme mäso, osolíme a okoreníme. Pridáme rascu, pretlak, bobkové listy, cesnak a pod pokrievkou dusíme vo vlastnej šťave približne 20 minút.

  3. Do mäsa, ktoré pustilo šťavu, pridáme nakrájané paradajky, podlejeme vodou podľa potreby. Pod pokrievkou takto dusíme asi 90 minút, potom do hrnca pridáme nakrájanú repu, chilli papričku a asi 90 minút na miernom ohni dodusíme.

  4. Hrniec odstránime z platne, necháme mäso asi 20 minút oddychovať, potom vidličkami ľahko natrháme na menšie kúsky veľkosti sústa. Odstránime bobkové listy. Dochutíme soľou, korením, cukrom, pridáme na hrubo nasekaný kôpor, ľahko premiešame a podávame. Ako náhle sa hodí napríklad hrášková ryža. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.