Pomarančový koláč s malinami

Zdroj: Shutterstock

Pomarančový koláč s malinami

Nádherné stolovanie v záhrade, skvelá spoločnosť, sezónne dezerty ako z kuchyne anglickej lady. To všetko si môžeme predsa dopriať aj my, priamo u nás doma.

Ingrediencie

  • 350 ghladká múka

  • 1/2 balenieprášok do pečiva

  • 4 ksvajcia

  • 250 gkryštálový cukor

  • 1 kspomaranč - kôra

  • 150 grozpustené maslo

  • 200 mlcmar

  • 60 gkandizovaná pomaranč kôra

  • 300 gmaliny

  • tuk a múka na vymastenie formy

Príprava korpusu

  1. Formu v tvare venca vymažeme maslom alebo tukom a vysypeme hrubou múkou.

  2. Rúru predhrejeme na 160 °C.

  3. Múku zmiešame s práškom do pečiva.

  4. Kandizovanú kôru posekáme nadrobno.

  5. Vajce, cukor a pomarančovú kôru vyšľaháme do peny.

  6. Do zmesi tenkým pramienkom prilievajme najskôr rozpustené vychladnuté maslo a potom cmar.

  7. Šľaháme ďalších niekoľko minút.

  8. Vmiešame múku, kandizovanú kôru a maliny.

  9. Cesto dáme do formy, uhladíme a dáme piecť.

  10. Pečieme, kým nie je zapichnutá špajdľa suchá. Podľa potreby čas pečenia predĺžime.

Servírovanie

  1. Necháme formu vychladnúť, potom koláč vyklopíme a položíme ho na podnos.

  2. Náš tip: Namiesto malín môžeme použiť aj iné sezónne bobuľové ovocie ako sú čierne, červené, biele ríbezle, vtedy pridajme o 2 PL kryštálového cukru viac, pretože sú kyslejšie ako maliny.

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Anglicko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.