Zdroj: Shutterstock
Pomarančový koláč s malinami
Nádherné stolovanie v záhrade, skvelá spoločnosť, sezónne dezerty ako z kuchyne anglickej lady. To všetko si môžeme predsa dopriať aj my, priamo u nás doma.
Ingrediencie
350 ghladká múka
1/2 balenieprášok do pečiva
4 ksvajcia
250 gkryštálový cukor
1 kspomaranč - kôra
150 grozpustené maslo
200 mlcmar
60 gkandizovaná pomaranč kôra
300 gmaliny
tuk a múka na vymastenie formy
Príprava korpusu
Formu v tvare venca vymažeme maslom alebo tukom a vysypeme hrubou múkou.
Rúru predhrejeme na 160 °C.
Múku zmiešame s práškom do pečiva.
Kandizovanú kôru posekáme nadrobno.
Vajce, cukor a pomarančovú kôru vyšľaháme do peny.
Do zmesi tenkým pramienkom prilievajme najskôr rozpustené vychladnuté maslo a potom cmar.
Šľaháme ďalších niekoľko minút.
Vmiešame múku, kandizovanú kôru a maliny.
Cesto dáme do formy, uhladíme a dáme piecť.
Pečieme, kým nie je zapichnutá špajdľa suchá. Podľa potreby čas pečenia predĺžime.
Servírovanie
Necháme formu vychladnúť, potom koláč vyklopíme a položíme ho na podnos.
Náš tip: Namiesto malín môžeme použiť aj iné sezónne bobuľové ovocie ako sú čierne, červené, biele ríbezle, vtedy pridajme o 2 PL kryštálového cukru viac, pretože sú kyslejšie ako maliny.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre