Pošírovaný pstruh s duseným smotanovým pórom

Pošírovaný pstruh s duseným smotanovým pórom

Jemné filety pstruha pripravené vo voňavom vývare z rybacieho vývaru, vína, korenia, byliniek a citróna sú skvelým tipom na ľahký a elegantný obed. Spolu s duseným pórom na smotane a sladkastými cherry paradajkami vytvárajú harmonické spojenie chutí, ktoré poteší aj náročnejších gurmánov.

Na prípravu pstruha

  • 4 ksfilety pstruh

  • soľ

  • 500 mlrybací vývar

  • 200 mlbiele víno

  • 3 ksbobkový list

  • 10 guľôčoknové korenie

  • 1/2 kscitrón ńakrájaný na kúsky + na dokončenie

  • čerstvé bylinky (estragón, ligurček, kôpor)

Na dusený pór

  • 800 gpór

  • 120 gmaslo

  • 100 gcherry paradajky

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 300 mlsmotana na šľahanie

  • 2 PLnasekaný kôpor

  • mladé výhonky na ozdobenie

Postup

  1. Filety pstruha očistíme a osolíme. Pripravíme si ochutený vývar z rybacieho vývaru, vína, korenia, kúskov citróna a byliniek. Všetko spolu zahrejeme vo väčšom kastróle alebo v panvici na 80 °C a do na 20 minút do toho ponoríme filety pstruha. Potom vypneme plameň a necháme 10 minút dôjsť.

  2. Medzitým si nakrájame celý pór na 0,5 cm krúžky. Pripravený pór krátko (asi 2 minúty) osmažíme na masle. Potom pridáme na polovice prekrojené paradajky a znovu chvíľku restujeme.

  3. Zalejeme vínom, ktoré necháme odpariť, osolíme, okoreníme, vlejeme smotanu a asi 15 minút necháme pomaly dusiť. Nakoniec vmiešame kôpor a dochutíme soľou.

  4. Vyberieme z pošírovacieho vývaru a podávame s duseným smotanovým pórom. Môžeme ozdobiť napríklad mladými výhonkami a kúskami citróna. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.