Pošírovaný pstruh s duseným smotanovým pórom
Jemné filety pstruha pripravené vo voňavom vývare z rybacieho vývaru, vína, korenia, byliniek a citróna sú skvelým tipom na ľahký a elegantný obed. Spolu s duseným pórom na smotane a sladkastými cherry paradajkami vytvárajú harmonické spojenie chutí, ktoré poteší aj náročnejších gurmánov.
Na prípravu pstruha
4 ksfilety pstruh
soľ
500 mlrybací vývar
200 mlbiele víno
3 ksbobkový list
10 guľôčoknové korenie
1/2 kscitrón ńakrájaný na kúsky + na dokončenie
čerstvé bylinky (estragón, ligurček, kôpor)
Na dusený pór
800 gpór
120 gmaslo
100 gcherry paradajky
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
300 mlsmotana na šľahanie
2 PLnasekaný kôpor
mladé výhonky na ozdobenie
Postup
Filety pstruha očistíme a osolíme. Pripravíme si ochutený vývar z rybacieho vývaru, vína, korenia, kúskov citróna a byliniek. Všetko spolu zahrejeme vo väčšom kastróle alebo v panvici na 80 °C a do na 20 minút do toho ponoríme filety pstruha. Potom vypneme plameň a necháme 10 minút dôjsť.
Medzitým si nakrájame celý pór na 0,5 cm krúžky. Pripravený pór krátko (asi 2 minúty) osmažíme na masle. Potom pridáme na polovice prekrojené paradajky a znovu chvíľku restujeme.
Zalejeme vínom, ktoré necháme odpariť, osolíme, okoreníme, vlejeme smotanu a asi 15 minút necháme pomaly dusiť. Nakoniec vmiešame kôpor a dochutíme soľou.
Vyberieme z pošírovacieho vývaru a podávame s duseným smotanovým pórom. Môžeme ozdobiť napríklad mladými výhonkami a kúskami citróna. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre