Pstruh po mlynársky s batatmi

Pstruh po mlynársky s batatmi

Máte chuť na rybu? Odporúčame vám nenáročný recept – pstruh po mlynársky s batatmi. Chuť opečenej ryby sa krásne dopĺňa s pyré a sviežim šalátom s klíčkami a kôprom. Jednoduchá a chutná kombinácia si vyžaduje použitie kvalitného a čerstvého pstruha pre ten najlepší výsledok.

Ingrediencie

  • citrón k podávaniu

Na prípravu pstruha

  • 4 kspstruh (filety)

  • 80 gkukuričná múka

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 80 gprepustené maslo alebo tuk na opekanie

Na prípravu batatov

  • 800 gbataty

  • mlolivový olej

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 50 gmaslo

  • 50 gkyslá smotana

Na šalát

  • 250 gšalát mix (zmes listov)

  • 150 gcherry paradajky

  • klíčky podľa chuti

  • kôpor podľa chuti

  • olivový olej

  • citrónová šťava

Postup

  1. Očistené filety pstruha obalíme v zmesi z múky, soli a korenia. Potom ich opekáme v panvici na rozohriatom masle alebo oleji z oboch strán dozlatista.

  2. Bataty očistíme a nakrájame na kocky. Potom ich pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme ich v predhriatej rúre pri 200 °C až do mäkka. S kúskom pridaného masla a s kyslou smotanou ich rozpučíme. Podľa potreby aj dosolíme a okoreníme.

  3. Pripravíme si aj šalát. V mise zmiešame šalátové listy, nakrájané paradajky, klíčky a kôpor. Podľa chuti zmiešame olej s citrónovou šťavou a zálievku vmiešame do šalátu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.