Pstruh po mlynársky s batatmi
Máte chuť na rybu? Odporúčame vám nenáročný recept – pstruh po mlynársky s batatmi. Chuť opečenej ryby sa krásne dopĺňa s pyré a sviežim šalátom s klíčkami a kôprom. Jednoduchá a chutná kombinácia si vyžaduje použitie kvalitného a čerstvého pstruha pre ten najlepší výsledok.
Ingrediencie
citrón k podávaniu
Na prípravu pstruha
4 kspstruh (filety)
80 gkukuričná múka
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
80 gprepustené maslo alebo tuk na opekanie
Na prípravu batatov
800 gbataty
mlolivový olej
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
50 gmaslo
50 gkyslá smotana
Na šalát
250 gšalát mix (zmes listov)
150 gcherry paradajky
klíčky podľa chuti
kôpor podľa chuti
olivový olej
citrónová šťava
Postup
Očistené filety pstruha obalíme v zmesi z múky, soli a korenia. Potom ich opekáme v panvici na rozohriatom masle alebo oleji z oboch strán dozlatista.
Bataty očistíme a nakrájame na kocky. Potom ich pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme ich v predhriatej rúre pri 200 °C až do mäkka. S kúskom pridaného masla a s kyslou smotanou ich rozpučíme. Podľa potreby aj dosolíme a okoreníme.
Pripravíme si aj šalát. V mise zmiešame šalátové listy, nakrájané paradajky, klíčky a kôpor. Podľa chuti zmiešame olej s citrónovou šťavou a zálievku vmiešame do šalátu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre