Rebarborový džem s jahodami

Rebarborový džem s jahodami

Voňavý džem je jednou z najkrajších spomienok na letné dni. Na horúce slnko a chutné ovocie, ktoré práve vtedy dozrievalo. Pripravte si rebarborový džem s jahodami a toto spojenie vám vykúzli úsmev na tvári aj počas studenej zimy.

Rozpis na 5 pohárov (objem cca 300 ml)

  • 800 grebarbora

  • 200 gdobre dozreté jahody

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 1000 gželírovací cukor

  • 2 PLmed

Postup

  1. Rebarboru olúpeme a nakrájame na kúsky. Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Polovicu rebarbory si odložíme na bok.

  2. Zvyšnú rebarboru s jahodami dáme do hrnca a pridáme citrónovú šťavu. Privedieme k varu a varíme, pokým sa nerozvaria na kašu.

  3. Potom pridáme želírovací cukor, zvyšnú rebarboru, krátko povaríme asi 2 minúty, odstavíme a pridáme med.

  4. Horúci džem naplníme do vyvarených pohárov a uzavrieme viečkom. Otočíme dnom nahor a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.