Rebarborový džem s jahodami
Voňavý džem je jednou z najkrajších spomienok na letné dni. Na horúce slnko a chutné ovocie, ktoré práve vtedy dozrievalo. Pripravte si rebarborový džem s jahodami a toto spojenie vám vykúzli úsmev na tvári aj počas studenej zimy.
Rozpis na 5 pohárov (objem cca 300 ml)
800 grebarbora
200 gdobre dozreté jahody
1 PLcitrónová šťava
1000 gželírovací cukor
2 PLmed
Postup
Rebarboru olúpeme a nakrájame na kúsky. Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Polovicu rebarbory si odložíme na bok.
Zvyšnú rebarboru s jahodami dáme do hrnca a pridáme citrónovú šťavu. Privedieme k varu a varíme, pokým sa nerozvaria na kašu.
Potom pridáme želírovací cukor, zvyšnú rebarboru, krátko povaríme asi 2 minúty, odstavíme a pridáme med.
Horúci džem naplníme do vyvarených pohárov a uzavrieme viečkom. Otočíme dnom nahor a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre