Reďkovkové pšeničné rizoto
Nie je rizoto ako rizoto. Napríklad reďkovkové vôbec nie je z ryže, ale z pšenice a od klasického ryžového sa inak veľmi nelíši. Ak chcete vedieť, ako na jeho prípravu, prečítajte si recept. Zelenina a farby v ňom hrajú prvé husle.
Ingrediencie
400 gpšenica
3 PLolivový olej
1/2 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
1 zväzokreďkovka (+ listy)
150 mlbiele víno
750 mlzeleninový vývar
100 ghrachové struky
70 gmrazená kukurica
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
50maslo
50 gstrúhaný parmezán (+ na servírovanie)
Postup
Pšenicu namočíme na 4 hodiny do vody. Potom ju precedíme, struky nakrájame na rezance, očistené reďkovky na štvrtiny, listy prepláchneme studenou vodou a hrsť z nich si odložíme na bok.
Na rozohriatom oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom. Po 1 minúte pridáme reďkovky, pšenicu, necháme prehriať a zalejeme vínom. Víno necháme pomaly odvariť a postupne po naberačkách pridávame vývar, až kým nebude pšenica mäkká na skus.
Potom pridáme aj struky, kukuricu, listy reďkoviek a ešte minútu všetko prehrejeme. Podľa hustoty môžeme podliať trochou vody. Podľa chuti osolíme, okoreníme a vmiešame maslo a strúhaný parmezán. Rizoto rozdelíme na taniere a posypeme hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre