Reďkovkové pšeničné rizoto

Reďkovkové pšeničné rizoto

Nie je rizoto ako rizoto. Napríklad reďkovkové vôbec nie je z ryže, ale z pšenice a od klasického ryžového sa inak veľmi nelíši. Ak chcete vedieť, ako na jeho prípravu, prečítajte si recept. Zelenina a farby v ňom hrajú prvé husle.

Ingrediencie

  • 400 gpšenica

  • 3 PLolivový olej

  • 1/2 ksčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 zväzokreďkovka (+ listy)

  • 150 mlbiele víno

  • 750 mlzeleninový vývar

  • 100 ghrachové struky

  • 70 gmrazená kukurica

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 50maslo

  • 50 gstrúhaný parmezán (+ na servírovanie)

Postup

  1. Pšenicu namočíme na 4 hodiny do vody. Potom ju precedíme, struky nakrájame na rezance, očistené reďkovky na štvrtiny, listy prepláchneme studenou vodou a hrsť z nich si odložíme na bok.

  2. Na rozohriatom oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom. Po 1 minúte pridáme reďkovky, pšenicu, necháme prehriať a zalejeme vínom. Víno necháme pomaly odvariť a postupne po naberačkách pridávame vývar, až kým nebude pšenica mäkká na skus.

  3. Potom pridáme aj struky, kukuricu, listy reďkoviek a ešte minútu všetko prehrejeme. Podľa hustoty môžeme podliať trochou vody. Podľa chuti osolíme, okoreníme a vmiešame maslo a strúhaný parmezán. Rizoto rozdelíme na taniere a posypeme hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.