Rezne s chrenom a chrenovou majonézou
Bravčové rezne nemusia byť nudnou klasikou domácej nedeľnej kuchyne. Posuňte ich o úroveň vyššie, pridajte k nim dominantnú chuť chrenu a neprekonateľný nápaditý obed máte hotový.
Na strúhanku
3 kssuché rožky
1 PLtymián
2 PLhladkolistý petržlen
soľ
mleté čierne korenie
Na rezne
750 gbravčové mäso na rezne
2 PLdijonska horčica
90 gstrúhaný chren
Na dokončenie
rastlinný olej na smaženie
300 gzelená fazuľka (struky)
2 PLmaslo
soľ
mleté čierne korenie
150 gmajonéza
citrón k podávaniu
Postup
Rožky rozmixujeme na strúhanku a primiešame k nej nasekané tymiánové lístky, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.
Plátky mäsa naklepeme a z oboch strán potrieme horčicou a posypeme nastrúhaným chrenom.
Rezne obalíme v pripravenej strúhanke a z oboch strán do zlatista smažíme v rozohriatom oleji.
Osolené a okorenené fazuľkové struky orestujeme na masle. Pripravíme si aj prílohovú majonézu, ktorú zmiešame so zvyšným chrenom. Podávame spolu s pripravenými rezňami a citrónom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre