Rezne s chrenom a chrenovou majonézou

Rezne s chrenom a chrenovou majonézou

Bravčové rezne nemusia byť nudnou klasikou domácej nedeľnej kuchyne. Posuňte ich o úroveň vyššie, pridajte k nim dominantnú chuť chrenu a neprekonateľný nápaditý obed máte hotový.

Na strúhanku

  • 3 kssuché rožky

  • 1 PLtymián

  • 2 PLhladkolistý petržlen

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na rezne

  • 750 gbravčové mäso na rezne

  • 2 PLdijonska horčica

  • 90 gstrúhaný chren

Na dokončenie

  • rastlinný olej na smaženie

  • 300 gzelená fazuľka (struky)

  • 2 PLmaslo

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 150 gmajonéza

  • citrón k podávaniu

Postup

  1. Rožky rozmixujeme na strúhanku a primiešame k nej nasekané tymiánové lístky, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.

  2. Plátky mäsa naklepeme a z oboch strán potrieme horčicou a posypeme nastrúhaným chrenom.

  3. Rezne obalíme v pripravenej strúhanke a z oboch strán do zlatista smažíme v rozohriatom oleji.

  4. Osolené a okorenené fazuľkové struky orestujeme na masle. Pripravíme si aj prílohovú majonézu, ktorú zmiešame so zvyšným chrenom. Podávame spolu s pripravenými rezňami a citrónom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.