Ríbezľové rezy s vanilkovým krémom
Ríbezľové rezy s vanilkovým krémom sú lahodným letným dezertom, v ktorom nechýba nadýchané cesto, ovocná plnka a vanilkovo-tvarohová náplň. Súce kvôli nemu musíte zapnúť rúru aj sporák, vaša námaha však bude odmenená lahodným a osviežujúcim dezertom.
Ingrediencie
rastlinný tuk na vymazanie
Na korpus
3 ksvajcia
80 gkrupicový cukor
100 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok
4 PLolej
polohrubá múka na vysypanie
Na ríbezľovú náplň
400 gčervené ríbezle
80 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový pudingový prášok
Na vanilkovú náplň
300 mlmlieko
60 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový pudingový prášok
200 gmäkký tvaroh
Na dokončenie
12 kssušienky
červené ríbezle na ozdobenie
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vmiešame múku preosiatu s kypriacim práškom a nakoniec aj olej. Cesto rozotrieme do formy s rozmermi 25x30 cm vymazanej tukom a vysypanej polohrubou múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť vo forme.
Ríbezle očistíme a dáme do hrnca. Pridáme cukor a privedieme k varu. Vlejeme pudingový prášok rozmiešaný v 50 ml vody a za stáleho miešania varíme 2 minúty. Horúci puding nalejeme na korpus vo forme. Dáme do chladničky stuhnúť.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém. Necháme ho za stáleho miešania vychladnúť a vmiešame tvaroh. Náplň rozotrieme na vychladnutý ríbezľový puding vo forme. Na povrch rozložíme sušienky a múčnik uložíme do chladničky aspoň na 6 hodín. Po stuhnutí nakrájame rezy podľa sušienok a ozdobíme ríbezľami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre