Ríbezľové rezy s vanilkovým krémom

Ríbezľové rezy s vanilkovým krémom

Ríbezľové rezy s vanilkovým krémom sú lahodným letným dezertom, v ktorom nechýba nadýchané cesto, ovocná plnka a vanilkovo-tvarohová náplň. Súce kvôli nemu musíte zapnúť rúru aj sporák, vaša námaha však bude odmenená lahodným a osviežujúcim dezertom.

Ingrediencie

  • rastlinný tuk na vymazanie

Na korpus

  • 3 ksvajcia

  • 80 gkrupicový cukor

  • 100 ghladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok

  • 4 PLolej

  • polohrubá múka na vysypanie

Na ríbezľovú náplň

  • 400 gčervené ríbezle

  • 80 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový pudingový prášok

Na vanilkovú náplň

  • 300 mlmlieko

  • 60 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový pudingový prášok

  • 200 gmäkký tvaroh

Na dokončenie

  • 12 kssušienky

  • červené ríbezle na ozdobenie

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vmiešame múku preosiatu s kypriacim práškom a nakoniec aj olej. Cesto rozotrieme do formy s rozmermi 25x30 cm vymazanej tukom a vysypanej polohrubou múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť vo forme.

  2. Ríbezle očistíme a dáme do hrnca. Pridáme cukor a privedieme k varu. Vlejeme pudingový prášok rozmiešaný v 50 ml vody a za stáleho miešania varíme 2 minúty. Horúci puding nalejeme na korpus vo forme. Dáme do chladničky stuhnúť.

  3. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém. Necháme ho za stáleho miešania vychladnúť a vmiešame tvaroh. Náplň rozotrieme na vychladnutý ríbezľový puding vo forme. Na povrch rozložíme sušienky a múčnik uložíme do chladničky aspoň na 6 hodín. Po stuhnutí nakrájame rezy podľa sušienok a ozdobíme ríbezľami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.