Rizoto s kačacím mäsom a rukolou

Rizoto s kačacím mäsom a rukolou

Možno vám pri slove rizoto napadnú všetky možnosti na krémové hubové alebo zeleninové varianty. Ak si však chcete rizoto dopriať aj s kúskami lahodného mäsa, vyskúšajte recept na rizoto s kačacím mäsom a rukolou. Príprava bude trvať trochu dlhšie, ako je bežné, pretože najskôr si mäso budete musieť povariť s rôznymi koreninami a potom ho obrať na menšie kúsky. Ten kto má rád mäso, však určite nebude váhať s prípravou.

Ingrediencie

  • 1/2 kskačka bez drobov (cca 600 g)

  • soľ

  • 2 ksbobkový list

  • 3 guľôčkynové korenie

  • 5 guľôčokcelé čierne korenie

  • 1 ksžltá cibuľa

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 2 PLolivový olej

  • 300 gryža arborio

  • 250 mlčervené víno

  • 150 gmrazený hrášok

  • 1 PLmaslo

  • mleté čierne korenie

  • 3 hrsťrukola

Postup

  1. Kačku očistíme a vložíme do hrnca s osolenou vodou, bobkovým listom, novým korením, celým korením a olúpanou cibuľou. Privedieme k varu a pozvoľna varíme domäkka. Potom kačku vyberieme a vývar precedíme do iného hrnca. Mäso oberieme a pokrájame na kúsky.

  2. Červenú cibuľu a cesnak olúpeme, nakrájame nadrobno a necháme zosklovatieť na panvici s olejom. Potom primiešame ružu umytú vodou a krátko ju orestujeme. Prilejeme 100 ml červeného vína a necháme ho odpariť.

  3. Dolejeme zvyšné víno a toľko vývaru, aby bola ryža ponorená a miešame, pokým sa nevstrebe. Potom postupne prilievame vývar do tej doby, než začne ryža mäknúť.

  4. Nakoniec primiešame kačacie mäso a hrášok a dovaríme domäkka. Primiešame maslo, osolíme a okoreníme a na záver vmiešame umytú rukolu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.