Rizoto s kačacím mäsom a rukolou
Možno vám pri slove rizoto napadnú všetky možnosti na krémové hubové alebo zeleninové varianty. Ak si však chcete rizoto dopriať aj s kúskami lahodného mäsa, vyskúšajte recept na rizoto s kačacím mäsom a rukolou. Príprava bude trvať trochu dlhšie, ako je bežné, pretože najskôr si mäso budete musieť povariť s rôznymi koreninami a potom ho obrať na menšie kúsky. Ten kto má rád mäso, však určite nebude váhať s prípravou.
Ingrediencie
1/2 kskačka bez drobov (cca 600 g)
soľ
2 ksbobkový list
3 guľôčkynové korenie
5 guľôčokcelé čierne korenie
1 ksžltá cibuľa
1 ksčervená cibuľa
3 strúčikycesnaku
2 PLolivový olej
300 gryža arborio
250 mlčervené víno
150 gmrazený hrášok
1 PLmaslo
mleté čierne korenie
3 hrsťrukola
Postup
Kačku očistíme a vložíme do hrnca s osolenou vodou, bobkovým listom, novým korením, celým korením a olúpanou cibuľou. Privedieme k varu a pozvoľna varíme domäkka. Potom kačku vyberieme a vývar precedíme do iného hrnca. Mäso oberieme a pokrájame na kúsky.
Červenú cibuľu a cesnak olúpeme, nakrájame nadrobno a necháme zosklovatieť na panvici s olejom. Potom primiešame ružu umytú vodou a krátko ju orestujeme. Prilejeme 100 ml červeného vína a necháme ho odpariť.
Dolejeme zvyšné víno a toľko vývaru, aby bola ryža ponorená a miešame, pokým sa nevstrebe. Potom postupne prilievame vývar do tej doby, než začne ryža mäknúť.
Nakoniec primiešame kačacie mäso a hrášok a dovaríme domäkka. Primiešame maslo, osolíme a okoreníme a na záver vmiešame umytú rukolu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre