Rizoto so špargľou a pancettou

Rizoto so špargľou a pancettou

Keď si myslíte, že lepšie rizoto už nikdy neochutnáte, ale potom vám niekto pripraví rizoto so špargľou a pancettou a vy jednoducho musíte zmeniť názor. Skvelé, ľahké rizoto z jarných surovín si obľúbite po prvom súste. Veríme, že s naším receptom sa vám podarí správna krémová konzistencia.

Ingrediencie

  • 70 gzelená špargľa

  • soľ podľa chuti

  • 2 ksšalotka

  • 100 gpancetta

  • 4 PLolivový olej

  • 400 gryža arborio

  • 200 mlsuché biele víno

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 8 vetvičiekčerstvý tymián

  • 100 gmaslo

  • 100 gparmezán

  • hráškové výhonky na ozdobenie

Postup

  1. Zo špargle odrežeme drevnaté časti a 1 minútu ju povaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení špargľu preložíme do misky a vývar odložíme na bok na neskoršie použitie.

  2. Šalotku nakrájame na menšie kúsky a 40 g pancetty nakrájame nadrobno. Šalotku potom orestujeme na panvici na 3 lyžiciach olivového oleja, pridáme pancettu a 2 minúty opekáme.

  3. Potom prisypeme ryžu, sprudka ju orestujeme, zalejeme vínom a za stáleho miešania varíme, pokým sa víno nevstrebe.

  4. Postupne prilievame odložený špargľový vývar, ochutíme soľou, korením, lístkami čerstvého tymiánu.

  5. Keď je ryža mäkká, asi po 20 minútach, vmiešame do rizota maslo a nastrúhaný parmezán. Vrátime špargľu a spoločne prehrejeme.

  6. Zvyšnú pancettu rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200 °C asi 5 minút. Slaninou ozdobíme rizoto spoločne s hráškovými výhonkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezlepkové jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.