Rizoto so špargľou a pancettou
Keď si myslíte, že lepšie rizoto už nikdy neochutnáte, ale potom vám niekto pripraví rizoto so špargľou a pancettou a vy jednoducho musíte zmeniť názor. Skvelé, ľahké rizoto z jarných surovín si obľúbite po prvom súste. Veríme, že s naším receptom sa vám podarí správna krémová konzistencia.
Ingrediencie
70 gzelená špargľa
soľ podľa chuti
2 ksšalotka
100 gpancetta
4 PLolivový olej
400 gryža arborio
200 mlsuché biele víno
mleté čierne korenie podľa chuti
8 vetvičiekčerstvý tymián
100 gmaslo
100 gparmezán
hráškové výhonky na ozdobenie
Postup
Zo špargle odrežeme drevnaté časti a 1 minútu ju povaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení špargľu preložíme do misky a vývar odložíme na bok na neskoršie použitie.
Šalotku nakrájame na menšie kúsky a 40 g pancetty nakrájame nadrobno. Šalotku potom orestujeme na panvici na 3 lyžiciach olivového oleja, pridáme pancettu a 2 minúty opekáme.
Potom prisypeme ryžu, sprudka ju orestujeme, zalejeme vínom a za stáleho miešania varíme, pokým sa víno nevstrebe.
Postupne prilievame odložený špargľový vývar, ochutíme soľou, korením, lístkami čerstvého tymiánu.
Keď je ryža mäkká, asi po 20 minútach, vmiešame do rizota maslo a nastrúhaný parmezán. Vrátime špargľu a spoločne prehrejeme.
Zvyšnú pancettu rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200 °C asi 5 minút. Slaninou ozdobíme rizoto spoločne s hráškovými výhonkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre