Rozmarínová bábovka s brusnicami

Rozmarínová bábovka s brusnicami

Rozmarínová bábovka vám možno bude znieť ako netradičný recept, ale verte nám, je dokonalá. Nádherne hebká a mäkká, so skvelou vôňou a chuťou, v ktorej sa prepájajú brusnice, griotka a jemne mletý rozmarín. A keď tuto bábovku trochu sviatočnejšie ozdobíte, pokojne ju môžete podávať aj počas vianočných sviatkov.

Ingrediencie

  • 100 gsušené brusnice

  • 50 mlgriotka

  • 250 gmaslo + na vymazanie

  • 150 gkrupicový cukor

  • 3 ksvajcia (veľkosť L)

  • 250 gtučný tvaroh

  • 1 štipkasoľ

  • 250 gpolohrubá múka

  • 50 gkakao

  • 1 ČLjedlá sóda

  • 1 ČLmletý sušený rozmarín

Postup

  1. Brusnice namočíme do griotky a necháme ich zmäknúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s dvomi tretinami cukru do peny. Postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec vmiešame tvaroh (izbovej teploty).

  2. Bielky so soľou a zvyšným cukrom vyšľaháme do jemného snehu. Múku preosejeme a zmiešame s preosiatym kakaom a sódou.

  3. Do maslovej peny vmiešame časť snehu a striedavo primiešame aj sypkú zmes. Nakoniec vmiešame brusnice aj s griotkou a rozmarínom. Formu dobre vymažeme maslom a naplníme pripraveným cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 165 °C asi 50 minút. Necháme krátko chladnúť a ešte teplú bábovku vyklopíme z formy. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.